BÀSQUET ACB

Triomf del Barça amb el Gran Canària

Un brillant tercer quart va donar el triomf als blaugranes || Mirotic i Davies van tornar a liderar els de Pesic

El blaugrana Davies llança a cistella davant l’oposició d’un rival.

El blaugrana Davies llança a cistella davant l’oposició d’un rival.ACB MEDIA

El Barça en va tenir prou amb un brillant tercer quart per acabar ahir amb la resistència del Gran Canària (89-75), que a la represa es va quedar sense idees davant la intensitat defensiva dels blaugranes, que van aconseguir un parcial de 29-12 en el tercer acte.

El Barça, amb la baixa d’última hora de Víctor Claver per molèsties a un peu i sense els tres bases del primer equip, va repetir en el primer temps el guió dels dos últims partits. Atacs ràpids i irregularitat defensiva davant d’un rival que li va discutir el ritme sabent com moure la pilota.

Els locals van completar 20 minuts en què van dependre de la inspiració de Mirotic, autor dels 7 primers punts del seu equip, i Kuric, al segon quart.

Per part canària, Haroper i Okoye eren els qui sostenien l’equip, que va arribar a comptar amb un avantatge de cinc punts (14-19, min. 8). Tanmateix, en dos minuts, els de Pesic van encadenar un parcial de 9-0 amb el qual van tancar els primers 10 minuts al davant (23-19).

En el segon acte, els de Pesic van continuar jugant a batzegades. La segona unitat del conjunt illenc, amb Paulí, Costello i Burjanadze desequilibrant ofensivament, discutia la jerarquia a la pintura de Davies i els triples de Kuric.

Així va ser com del 36-31 es va passar al 36-38 (min. 17), un parcial de 0-7 amb el qual l’equip visitant va poder anar-se’n al descans amb tot obert de cara al segon temps (43-43).

Malgrat això, a la represa el Barça es va despertar en defensa i va encarrilar el partit. Va topar amb un mur el Gran Canària i els blaugranes van poder córrer al contraatac per encadenar un parcial d’11-0 que va acabar sent determinant (54-46, min. 26). Per part dels visitants només l’exblaugrana Paulí donava senyals de vida, insuficients tanmateix per frenar Mirotic i Davies, tots dos autors de 20 punts.

En l’últim parcial, el Barça va treure el peu de l’accelerador i es va limitar a controlar el partit, que va quedar sentenciat amb un triple de Hanga a dos minuts i mig per al final.