ELS DETALLS

Un gol és suficient

El Tàrrega s’imposa a l’Alcarràs en el derbi lleidatà de la jornada amb un únic gol, marcat per Marc Enríquez als 7 minuts || Els d’Edu Berrocal van dominar el primer temps, però no van sentenciar i van acabar patint davant de la pressió visitant

Un jugador del Tàrrega i un altre de l’Alcarràs es disputen una pilota aèria, ahir durant el derbi.XAVIER SANTESMASSES

Edu Berrocal, entrenador del Tàrrega, estava satisfet per la victòria aconseguida pel seu equip: “És una victòria important, que ens dóna molt aire i consolida el que estàvem fent bé fins ara, bons partits amb serietat i solidesa”, va comentar el tècnic. Berrocal, en aquest sentit, va assegurar que l’equip “continua a la línia que portava de bona imatge i sensacions”.

Però, abans que res, ahir va voler destacar el primer temps dels seus jugadors. “Ha estat molt bo, moltíssim, amb un treball increïble amb i sense pilota i també per fer mal i amb profunditat.” En aquesta línia, no obstant, el tècnic blaugrana va lamentar que l’equip no ampliés la renda durant els primers 45 minuts: “Hauríem d’haver matat el partit, si haguéssim tingut l’encert mitjà que solem tenir, hauríem anat al descans amb tres o quatre gols a favor nostre, perquè hem tingut diverses ocasions molt clares, i en tres de les quals ens hem quedat sols davant del porter”, va explicar l’entrenador urgellenc.

Finalment, va felicitar els seus futbolistes, amb el partit dels quals va reconèixer estar “molt content”.

El Tàrrega va resultar vencedor del derbi lleidatà que el va enfrontar al Joan Capdevila contra l’Alcarràs, i va sumar la segona victòria de la temporada, segona consecutiva (1-0). Per al triomf n’hi va haver prou amb un únic gol d’Enríquez, aconseguit al minut 7, i que continua establint les bases de la recuperació del Tàrrega després d’un inici de Lliga mancat de sort. El Tàrrega hauria pogut golejar els del Baix Segrià en uns primers 45 minuts sensacionals, però no va saber aprofitar les oportunitats i això va donar ales a un equip que va saber posar a prova la fortalesa defensiva blaugrana, sobretot al segon temps, quan van fer perillar diverses vegades la victòria local. L’Alcarràs sempre va donar la cara, però el Tàrrega es va imposar amb bon treball i bon futbol.

El Tàrrega es va avançar molt aviat amb un xut de Marc Enríquez des de fora de l’àrea que va sorprendre Joel. Després del gol, les ocasions van arribar per part de Vargas (12’), la rematada del qual va salvar in extremis el porter visitant, de Joni (30’), de Clop (37’), les dos desaprofitades també pel mateix porter, i d’Enríquez (40’), que va sortir fora per poc. Per contra, als primers 45 minuts, el porter blaugrana Oliveros va ser pràcticament un espectador més.

La segona part, no obstant, va ser una història ben diferent. El Tàrrega va sortir a intentar mantenir el resultat favorable i l’Alcarràs, a intentar capgirar-lo. Per això els de Josep Maria Espasa van tenir més la pilota, encara que no per això va crear moltes ocasions de gol per culpa de la bona organització defensiva local. En tot cas, l’Alcarràs va tenir la més clara al minut 70, quan Ivan Cendrós es va plantar sol davant d’Oliveros, que va neutralitzar l’acció amb una intervenció providencial per evitar el gol de l’empat.

El Tàrrega va poder sentenciar el triomf al minut 85, quan Omar va ser objecte d’un penal que el col·legiat no va assenyalar de forma incomprensible. A això es va sumar l’expulsió de Joni per doble groga que va deixar els d’Edu Berrocal amb deu futbolistes.

Malgrat això, els urgellencs van aguantar i es van emportar els tres punts de forma merescuda, ja que en el còmput general va fer més mèrits per a això que l’Alcarràs que, malgrat tot, va jugar a un bon nivell i va posar les coses molt difícils al Tàrrega després de no haver sentenciat a temps.

Per la seua part, Josep Maria Espasa, entrenador visitant, va lamentar no treure res positiu del Municipal Joan Capdevila: “L’esforç de tot l’equip ha estat encomiable i només puc felicitar-lo, ho ha donat tot per guanyar i és una llàstima no sumar després d’aquest esforç i bon partit”. Abans que res, això sí, va felicitar el Tàrrega per la victòria i va assegurar que els espectadors que van anar a veure el partit “s’ho van passar bé”. “Hi ha hagut bon futbol i els dos equips han jugat molt la pilota”, va comentar Espasa.

El tècnic de l’Alcarràs va reconèixer que “el Tàrrega, a la primera meitat, ha tingut bones ocasions per poder fer el gol que ha fet i alguna altra ocasió”, mentre que, del seu equip, va dir que “ha estat ordenat i intentant jugar”.

A la segona part va deixar manifesta la millora de l’equip: “Hem fet un pas endavant al ser més ofensius i tenint més presència i rematades”, va explicar. En aquesta línia, va lamentar que, “tot i haver jugat tota l’estona a camp contrari”, les ocasions “no s’hagin traduït en gol” i va concloure: “Si no marques, no pots guanyar.”