SEGRE

BÀSQUET FORMACIÓ

Lleida demana organitzar l'Estatal infantil femení

És la tercera vegada que el CB Lleida ho sol·licita, que reuniria les millors promeses

El delegat de la Territorial, Javi Calles, va fer entrega ahir a Estrada Fernandez de les pilotes.

El delegat de la Territorial, Javi Calles, va fer entrega ahir a Estrada Fernandez de les pilotes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Bàsquet Lleida, amb el suport de la Territorial lleidatana i la Paeria, ha sol·licitat a la Federació Espanyola de Bàsquet l’organització del Campionat d’Espanya de la categoria infantil femení, que es disputaria el mes de maig de l’any que ve amb la participació de les millors promeses estatals del moment. Aquesta és la tercera vegada consecutiva que el club lleidatà fa oposicions per allotjar una seu estatal, un fet que en els últims anys ha estat bastant habitual a la província de Lleida.

De fet, quatre de les cinc últimes edicions del Campionat d’Espanya cadet masculí han tingut accent lleidatà. En els anys 2015 i 2016 es va disputar a la Seu d’Urgell, compartint organització amb Andorra, i els dos següents, el 2017 i el 2018, es va celebrar a Lleida, en tots dos casos amb el Reial Madrid com a campió. El torneig congregaria més de dos-centes jugadores repartides en 32 equips de tota la geografia espanyola, entre elles les millors promeses del moment.

Com en altres edicions, els duels es repartirien en els diferents pavellons de la ciutat, com Pardinyes, Agnès Gregori i Barris Nord, que allotjaria la final, encara que no es descarta ampliar-lo a algun de la província, com va passar l’any passat amb Torrefarrera. En les edicions disputades a Lleida, la Paeria va xifrar l’impacte econòmic per a la ciutat d’1,5 milions d’euros, tenint en compte el gran nombre de jugadors, entrenadors i federatius que s’hi allotjaran durant tota una setmana. Així mateix, Lleida serà el 16 de maig una de les seus del Circuit 3x3 que impulsa la Federació Catalana.

La Territorial de Lleida col·labora amb els ‘Jocs EmotiEsportius’ La Representació Territorial a Lleida de la Federació Catalana de Bàsquet s’ha afegit al projecte Jocs Emoti-Esportius, pioner als centres educatius d’educació primària de la ciutat, amb l’entrega de pilotes a totes les escoles adherides al projecte que impulsa l’àrbitre lleidatà de Primera divisió, Xavier Estrada Fernández. Les escoles adherides són Espiga, La Mitjana, Magí Morera i Galícia, Països Catalans i Pràctiques II.

tracking