SEGRE

ATLETISME ESPORT PARALÍMPIC

L'atleta Marieke Vervoort mor després de rebre l'eutanàsia

La campiona belga, de 40 anys, tenia una tetraplegia progressiva

L’atleta Marieke Vervoort.

L’atleta Marieke Vervoort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atleta belga Marieke Vervoort, quatre vegades medallista paralímpica, va morir dimarts a la nit als 40 anys després de rebre l’eutanàsia.

L’esportista, afectada per una malaltia muscular degenerativa, pensava des del 2008 en l’opció de l’eutanàsia pels dolors extrems que patia.

El 2016, als Jocs de Rio va revelar que ja ho tenia tot a punt per morir el dia que ja no pogués suportar més el dolor. “Encara gaudeixo de cada petit aspecte de la vida. Però quan arribi el moment en què els mals dies superin els bons dies, tindré els papers a punt. No vull viure com un vegetal”, va dir aleshores.

Vervoort va participar en dos Jocs Paralímpics amb l’equip de Bèlgica: Londres 2012 i Rio 2016. A Londres va guanyar la medalla d’or als 100 metres i la de plata a 200 metres. A Rio de Janeiro va ser plata en els 400 metres i bronze als 100 metres. A més, va ser campiona mundial el 2015 a Doha en 100, 200 i 400 metres.

Vervoort tenia una tetraplegia progressiva, una malaltia degenerativa rara i irreversible que paralitza les cames i que li va ser diagnosticada quan tenia 14 anys. Malgrat aquestes limitacions l’atleta es va refugiar en l’esport i va aconseguir desenvolupar una carrera esportiva al més alt nivell. Ahir es van succeir les reaccions a la mort de Vervoort, començant per la del Comitè Paralímpic belga, que va destacar les seues “grans actuacions esportives i la valentia davant la malaltia”. “Marieke Vervoort ha tret a la llum l’esport de la discapacitat gràcies a les seues dos medalles als Jocs Paralímpics de Londres”, va dir Marc Vergauwen, secretari general del Comitè Paralímpic belga. La família reial belga es va declarar “profundament entristida” i va expressar suport a la família i amics de l’atleta.

tracking