SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?AUSTRÀLIA

Àlex surt sisè a buscar el títol

Va acabar setè la sessió de qualificació, però va pujar un lloc a la graella per la sanció de Sam Lowes || El lleidatà ha de fer podi i esperar que els rivals fallin per ser campió

Àlex Màrquez va rodar durant molts minuts darrere el seu company Xavi Vierge per aprofitar el rebuf.

Àlex Màrquez va rodar durant molts minuts darrere el seu company Xavi Vierge per aprofitar el rebuf.TEAM ESTRELLA GALICIA 0,0 MARC VDS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àlex Màrquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) tenia previst sortir aquesta passada matinada des de la sisena posició per afrontar el seu primer match ball pel títol de Moto2. El de Cervera, que va rodar molts minuts al costat del seu company Xavi Vierge per aprofitar el rebuf, va acabar setè, encara que va avançar un lloc a la graella per la sanció de Sam Lowes, tot en una sessió en què el valencià Jorge Navarro, un dels aspirants al títol, va aconseguir la tercera pole de l’any després de les de Jerez i Le Mans. Al costat del de la Pobla de Vallbona sortien des de la primera línia de Phillip Island dos aspirants més al títol: el sud-africà Brad Binder (KTM) i l’italià Luca Marini (Kalex), guanyador als circuits del Japó i Tailàndia.

Malgrat que encara hi ha cinc pilots més amb opcions matemàtiques de ser campions, Màrquez lidera amb solvència, amb 36 punts més que el suís Thomas Luthi (Kalex), que sortia desè; 42 més que Augusto Fernández (Kalex), setzè; 48 més que Navarro, 50 més que Binder i 58 més que Marini.

“Més que aconseguir o no el títol, cal seguir sumant”, va dir Àlex després de la sessió de qualificació

“Més que aconseguir o no el títol, cal seguir sumant”, va dir Àlex després de la sessió de qualificació

Àlex seria campió si guanyés la carrera, Lüthi no acabés millor que cinquè i Fernández no pugés més enllà del tercer calaix del podi. Si fos segon, Lüthi hauria de ser desè o pitjor, Fernández no hauria d’acabar més enllà de la cinquena posició i Navarro o Binder no haurien de guanyar la carrera. I si al contrari fos tercer, Lüthi només podria ser catorzè o pitjor, Fernández no acabar més enllà del novè lloc, Navarro no hauria de pujar al podi, Binder no finalitzar primer o segon i Marini hauria de guanyar la carrera. “Més que aconseguir o no el títol, cal continuar sumant. Hem de fer la carrera com una més i, al final, mirar la classificació i veure on hem quedat. Serà una carrera molt disputada, en la qual caldrà ser intel·ligents, però també s’ha de pressionar”, va afirmar el lleidatà.

Els comissaris van optar per mostrar la bandera roja. “Es podia pilotar, però el risc era alt. Si es fa diumenge al matí no s’acaba el món, i evitar riscos sempre és positiu per a tothom”, va afirmar Màrquez, que era dels pocs partidaris a córrer la qualificació.

El fort vent ajorna la sessió oficial de MotoGP a diumenge El fort vent al circuit de Phillip Island va obligar a suspendre part del quart lliure i ajornar a diumenge les dos sessions de qualificació del gran premi de MotoGP, després que els pilots fossin convocats per Direcció de Carrera i decidissin per majoria aturar l’activitat pel perill a la pista. El desencadenant va ser una caiguda del portuguès Miguel Oliveira (KTM) en el primer revolt durant l’FP4 al tocar l’herba després de veure’s afectat per una ràfega de vent, que va bufar amb intensitat i que va arribar fins i tot a carregar-se diverses pissarres de la línia de boxs.

tracking