SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Hamilton haurà d'esperar

Guanya a Mèxic però encara no és campió després que Bottas acabi en tercera posició || Carlos Sainz acaba tretzè malgrat haver sortit setè

Lewis Hamilton celebra el triomf al Gran Premi de Mèxic.

Lewis Hamilton celebra el triomf al Gran Premi de Mèxic.FRANCOIS FLAMAND / DPPI / AFP7 / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton (Mercedes) va guanyar ahir el GP de Mèxic, divuitena cita del Mundial de Fórmula 1, però Valtteri Bottas (Mercedes) va acabar tercer i va retardar la consecució del sisè títol del seu company. Per la seua part, Carlos Sainz (McLaren) va acabar tretzè a l’autòdrom Hermanos Rodríguez, on sortia setè. A l’apagar-se els semàfors, Verstappen es va tocar amb Hamilton. L’anglès havia començat bé, però tancat per un Vettel agressiu. Al davant, Charles Leclerc (Ferrari) va aprofitar la primera posició per accelerar sense problemes.

Sense cap safety car, excepte el virtual de la primera volta després del petit xoc de Verstappen amb Hamilton, la carrera es va decidir a favor de Mercedes per un undercut en el canvi de pneumàtics. Una única parada a boxs va ser suficient perquè l’anglès passés Vettel, Bottas i Leclerc. Dels tres, l’alemany va perdre molt temps a la tornada 36 al doblar Sainz. No en va, el madrileny estava en plena batalla amb el Toro Rosso conduït pel francès Pierre Gasly. L’altre Ferrari va desenvolupar una estratègia a dos parades, que es va veure perjudicat a la segona; lentitud per a un Leclerc, de nou, sense sort. Hamilton, amb temperament per imprimir un ritme elevat i no veure’s sorprès, també va avançar amb els seus plans Bottas i fins i tot va fregar el títol matemàtic quan el finlandès no ocupava cap dels calaixos del podi. Finalment, Leclerc va cedir el tercer lloc a Bottas per aquesta segona mala parada. Amb això, es van dissipar els dubtes entorn del sisè Mundial de Hamilton. Aquest, almenys, haurà d’esperar una altra setmana més per certificar-ho. El títol podrà decidir-se aquest cap de setmana al Circuit de Las Américas, on es disputarà el Gran Premi dels EUA.

tracking