SEGRE

POLIESPORTIU GUARDONS

Distinció a 78 campions de l'Alt Pirineu i Aran

La Generalitat premia els esportistes de l’Alt Pirineu i Aran que van destacar el 2018 || A més, sis premis especials als millors en diverses categories

Els esportistes de la demarcació de l’Alt Pirineu i Aran premiats ahir per la Generalitat a Tremp.

Els esportistes de la demarcació de l’Alt Pirineu i Aran premiats ahir per la Generalitat a Tremp.JOAN CAPDEVILA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va distingir ahir els mèrits de 78 esportistes de l’Alt Pirineu i Aran, que van obtenir èxits destacats l’any passat en les respectives disciplines en competicions d’àmbit català, estatal i internacional.

L’acte, que es va celebrar a l’Espai Cultural La Lira de Tremp, va comptar amb la presència del secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras; la delegada del Govern a la demarcació, Rosa Amorós; l’alcaldessa Maria Pilar Cases; i el representant territorial de l’Esport, Joan Segura.

Dels 78 guardons individuals, 43 corresponen a homes i 35 a dones. Pertanyen a vint-i-cinc clubs i entitats de la demarcació i s’inclouen en deu disciplines esportives. Entre ells, Kilian Jornet (curses i esquí de muntanya), Astrid Fina (esquí adaptat), Àlex Puente (esquí alpí), Adrián Manero (cúrling) i els piragüistes Núria Vilarrubla i Miquel Travé. A tots ells se’ls va entregar una reproducció de la litografia de l’artista Eugènia Besora titulada El cercle en l’esport.

A més, la Generalitat va lliurar sis premis especials més als millors esportistes de l’any passat en aquesta demarcació, per a Àlex Puente (esquí alpí), millor esportista masculí; Noemí Isla (patinatge), millor esportista femenina; Miquel Travé (piragüisme), millor promesa masculina; Ona Baró (piragüisme), millor promesa femenina; Oriol Ruiz (eslàlom), millor esportista masculí en esport adaptat; i Astrid Fina, millor esportista femenina en esport adaptat.

També hi va haver un reconeixement a Lluís i Andreu Tomàs (Llista) per haver guanyat la Copa CERS, a la Rialp Matxicots i a l’ajuntament de la Seu pels Special Olympics 2018. Com a millor empresa es va premiar Cadí i es va commemorar els vint-i-cinc anys de la inauguració del Palai de Gèu de Vielha.

tracking