Recital de Messi

L’astre argentí imparteix una classe magistral al Camp Nou per acabar amb el Valladolid amb dos assistències a Arturo Vidal i Luis Suárez i dos gols, el primer de falta, la número 50 de la seua carrera || El Barça recupera el liderat provisional i es distancia de l’Atlètic

Luis Suárez, superant Barba, també va marcar el seu gol en una sensacional assistència de Messi.EUROPA PRESS

Un Leo Messi estel·lar va liderar ahir la golejada del Barcelona davant del Reial Valladolid (5-1) i va tornar el liderat provisional al conjunt blaugrana, el futbol del qual continua sense brillar però ja encadena cinc victòries a LaLiga. Dos gols, el primer de falta (la número 50 que transforma de la seua carrera), i dos assistències del 10, que va impartir una classe magistral, van enterrar les aspiracions del quadre val·lisoletà, que al Camp Nou va posar fi a la ratxa de cinc partits consecutius sense conèixer la derrota.

El xoc va començar de forma immillorable per al Barça. Un mal refús de la defensa visitant en la primera arribada blaugrana el va aprofitar Lenglet per afusellar Masip, dins de l’àrea, i avançar amb l’ajuda d’un rival el seu equip als dos minuts. Va ser l’únic gol en què Messi no va intervenir. De l’equip d’Ernesto Valverde no hi va tornar a haver notícies fins als 14 minuts, amb la primera aparició del capità blaugrana, en un tímid llançament de falta que l’exporter barcelonista Masip va aturar sense problemes.

En la jugada següent, la fortuna es va aliar aquesta vegada amb el bloc castellà. Míchel servia una falta lateral enverinada que deixava en fals la defensa local i també Ter Stegen, que tot just aconseguia posar la mà esquerra i rebutjar una pilota que rebotaria en Kiko Olivas abans de depassar la línia de gol. L’1-1 li va provar, al Valladolid, ordenat darrere, còmode amb una defensa de tres centrals i tan poc exigit per la davantera blaugrana que ni tan sols necessitava recórrer a les faltes o al joc dur per frenar el Barça.

Pel bàndol local, Ansu Fati, que ahir tornava després de gairebé un mes sense jugar per ocupar un lloc a l’onze titular en detriment de Griezmann, que va començar a la banqueta, era l’únic que amenaçava els val·lisoletans encarant per banda esquerra, però sense l’exuberància ni l’efectivitat amb què va irrompre a LaLiga fa setmanes. Així que va haver de ser Messi, sempre ell, qui sortís al rescat. Primer amb una assistència sensacional que Arturo Vidal va caçar en l’aire sense deixar caure la pilota a la gespa, als 29 minuts, després de trencar la línia defensiva del Valladolid. I al cap de cinc minuts, amb un obús en el llançament d’un lliure directe des de més de 20 metres que va fer inútil l’estirada de Masip.

Entre una jugada i una altra, Sergio González havia de canviar el lesionat Nacho per Salisu. I un Messi en plena ebullició encara intentaria fer el quart, en un altre llançament de falta escorat que l’exporter blaugrana va haver de refusar de punys, poc abans d’arribar al descans. L’astre argentí va seguir amb el seu recital després de la represa. En la primera arribada del Barcelona a la segona meitat va conduir la pilota fins a l’àrea i va regalar mig gol a Ansu Fati. Però la nova perla del planter blaugrana va rematar massa centrat i Masip va rebutjar la pilota amb una cama.

Tanmateix, va ser el Valladolid el que va dominar en els primers compassos del segon acte, encara que sense crear gens de perill. Els gairebé 60.000 aficionats que es van congregar al Camp Nou començaven a badallar i Valverde va intentar animar el partit donant entrada a Rakitic i Griezmann en l’última mitja hora, mentre enviava De Jong i Ansu a la dutxa.

De nou va irrompre en el partit Messi, capaç de convertir un xoc vulgar i anodí en una obra d’art rere l’altra. Servei de Rakitic, control orientat amb la cuixa, mitja volta i un altre obús amb l’esquerra per fer el 4-1. Quedava un quart d’hora, però la Puça encara va tenir temps de regalar el cinquè al seu amic Luis Suárez, inèdit a la primera meitat i que a la segona va començar a despertar-se amb un gol que l’àrbitre li havia anul·lat minuts abans per fora de joc. Suárez va voler tornar-li l’assistència en l’afegit, però Messi va intentar ajustar massa el seu tir i la pilota va marxar fregant el pal. Hauria sigut el seu primer triplet de la temporada.

El 10 comença a recuperar la seua millor versió després de l’obligada aturada d’inici per una lesió. I, quan això ocorre, el líder de LaLiga és ell i el Barça, que va recuperar de manera provisional la primera posició de la taula i, a més, s’allunya una mica més de l’Atlètic de Madrid, que ahir no va passar de l’empat a Vitòria.