EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA | Tercera victòria de la temporada per al Força Lleida, totes al Barris Nord, després de batre l'Alacant

Tercera victòria de la temporada per al Força Lleida, totes al Barris Nord, després de batre l’Alacant || Remuntada a l’últim parcial, que va solucionar un mal tercer quart

La grada va presentar un bon aspecte malgrat l’horari.

La grada va presentar un bon aspecte malgrat l’horari.MAITE MONNÉ

Tercera victòria d’aquesta temporada de l’ICG Força Lleida i tercera al Barris Nord, on ahir va superar en un intens duel l’Alacant (92-84). Els de Jorge Serna van poder remuntar a l’últim quart després de deixar que els visitants es posessin al davant abans dels últims deu minuts. D’aquesta forma, els lleidatans van trencar una mala dinàmica que els havia portat a perdre els últims dos partits fora de casa.

Serna va revolucionar el quintet inicial amb Lafuente en la direcció, Sans com a escorta i Martí exercint de quatre i Stutz de cinc. No li va sortir malament la jugada al tècnic, ja que el Força Lleida va començar dominant, gràcies a l’encert exterior de Martí (10-5). Però el físic sota el cèrcol estava a favor d’un Alacant que va reaccionar a través de Bamba Fall, el seu jugador més determinant. Les banquetes van començar a moure’s, mentre Martí mantenia el seu equip al davant amb el seu onzè punt (18-14). El de Belianes se’n va anar a la banqueta per descansar i va coincidir amb un parcial de 0-8 per als alacantins, que segellava Pitts amb un triple. Chapela, amb un tir de mitja distància, va tancar el primer quart, amb lleuger avantatge per als visitants (20-22).

La segona antiesportiva de Galán, amb el partit sentenciat, va provocar un gran enuig a la grada

La igualtat en el marcador es va mantenir durant els primers compassos del segon quart. Va ser tornar Martí a pista i tot va tornar a fluir. Fins al punt que Pedro Rivero va haver de demanar el seu primer temps a falta de 5:53 per al descans. Shaquille va anotar un 2+1 per situar els seus amb una màxima renda de 7 punts (31-24). Tanmateix, l’Alacant va continuar immers en la lluita, amb Galán com a estilet. El Força Lleida va intentar de totes les formes obrir renda i ho va aconseguir al tall del descans, amb quatre punts seguits de Feliu i Stutz (41-32). Rivero va tornar a parar el matx a falta d’1:51 per al descans. A partir de llavors, el Força Lleida va gestionar de la pitjor manera els últims compassos i l’Alacant va poder reaccionar, per situar-se a només 5 punts abans d’arribar al final del segon quart (41-36), un marcador massa ajustat per als interessos locals. No comptar amb Mbaye per defensar Fall costava car a l’equip de Serna.

Una antiesportiva de Galán i la tercera personal de Martí van obrir la segona meitat, que el Força Lleida va encentar manant en el marcador i situant-se 7 punts a dalt amb una cistella de Stutz (45-38). Però les sensacions no eren les correctes i l’Alacant va tornar a ficar-se de nou en la lluita amb un miniparcial de 0-5 coronat amb la tercera personal de Chapela. Ortega va posar els seus a només un punt (45-44) i, encara que va respondre Stutz, el Força Lleida semblava tocat de mort. Llompart i Fall es van encarregar de capgirar l’electrònic i posar l’Alacant al davant (47-50). Serna va haver de parar el xoc i posar ordre a falta de 3:57 per al final del tercer quart. Però les males decisions no van arribar soles i a la festa es van unir els àrbitres, que van escombrar a favor dels visitants. Dos triples seguits de Schmidt i l’Alacant amb una màxima diferència de 7 punts (51-58). La reacció lleidatana la va frenar Rivero amb un temps mort que va dir no haver demanat. Va protestar molt però els col·legiats no van fer la seua feina i els visitants van entrar a l’últim quart amb una renda de 5 punts (55-60). Tocava remuntar després d’un tercer quart per oblidar.

No van començar bé les coses a l’últim parcial, ja que els lleidatans seguien dins del partit però Chapela i Martí van cometre la quarta personal. Schimdt va posar el 62-65, però van respondre Shaquille i Martí, amb un altre triple, per posar els seus davant i provocar el temps de l’Alacant. Faltaven 6:31 (67-65). A partir d’aquell moment, cada cistella va costar suor i llàgrimes, especialment en el bàndol local. Cada cop del Força Lleida era correspost pels visitants. No hi havia manera de desenganxar-se. Fins que va aparèixer Martí. Triple del lleidatà per al 78-75, resposta de Galán en forma de tirs lliures i dos tirs exteriors més de Chapela i Stutz. Faltava 1:13 per al final i Rivero es va veure obligat a demanar l’últim temps que li quedava (84-77). La resposta alacantina va ser immediata, amb un triple de Thiam que va portar Serna a parar una altra vegada el partit a falta d’1:06 (84-80). Cistella de Stutz i triple de Llompart per al 86-83. Una altra vegada temps de Serna, l’últim a falta de 47.4 segons. Shaquille va perdre la pilota al centre de la pista, però Thiam no va encertar en el tir de tres i el bahamià va sentenciar des de la línia de tirs lliures. Victòria més que soferta, però el Barris Nord es va mantenir com un fortí.