SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Messi supera Cristiano com a màxim golejador

Suma 608 gols, per 606 del portuguès, després dels dos contra el Valladolid

Ansu Fati, durant l’entrenament d’ahir amb el FC Barcelona.

Ansu Fati, durant l’entrenament d’ahir amb el FC Barcelona.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb els dos gols que va marcar dimarts contra el Valladolid, Leo Messi ja és el màxim golejador de club, superant el portuguès Cristiano Ronaldo (Juventus), amb el qual estava empatat. Messi, que la passada temporada va marcar contra el Liverpool el gol 600 en partit oficial, amb els de dimarts ja en porta 608. Cristiano Ronaldo, per la seua part, suma un total de 606 gols. Messi porta 16 temporades al Barcelona i ha necessitat 695 partits per arribar a la xifra de 608 gols. El davanter portuguès, per la seua part, porta 18 temporades com a professional i ha marcat els seus 606 gols en 814 partits, 119 més que Messi.

El crac argentí, que només ha jugat al Barcelona, té una mitjana de 0,87 gols per partit, mentre que la de Cristiano és de 0,74 gols per partit. El portuguès ha marcat els seus gols en quatre equips: Sporting de Lisboa, Manchester United, Reial Madrid i Juventus.

D’altra banda, Messi és candidat a un altre premi, el Globe Soccer Awards, l’onzena edició del qual tindrà lloc el proper 29 de desembre a Dubai. Messi és candidat a millor jugador amb Cristiano Ronaldo (Juventus), Sadio Mané (Liverpool), Alisson Becker (Liverpool), Virgil Van Dijk (Liverpool), Bernardo Silva (Chelsea) i Mohamed Salah (Liverpool). Ansu Fati també és candidat en l’apartat de Jugador Revelació de l’Any, mentre que Éric Abidal opta al guardó de Millor Director Esportiu.

També Erneto Valverde està en ratxa, ja que amb la de dimarts suma la setena victòria consecutiva, amb la qual cosa és a tres de superar el seu millor registre des que és entrenador del Barcelona i que se situa entre els nou triomfs seguits que va firmar entre el 20 d’agost i l’1 d’octubre del 2017. Per aconseguir-ho haurà de guanyar el Llevant al Ciutat de València aquest cap de setmana, l’Slavia de Praga dimarts vinent al partit de Champions del Camp Nou i el Celta, també a l’estadi blaugrana.

D’altra banda, dos dels grups que formen part de la Grada d’Animació, la Penya Almogàvers i Nostra Ensenya, han denunciat que dimarts, al partit contra el Valladolid, se’ls va impedir mostrar pancartes reivindicatives a favor dels detinguts i contra la violència policial, per la qual cosa van abandonar el terreny de joc deu minuts abans del final del matx, a tall de protesta.

tracking