EL MILLOREL PITJOR

El Força Lleida encaixa a Valladolid la tercera derrota de la temporada, en un partit que va quedar sentenciat al descans, amb un avantatge local de 25 punts

El Força Lleida encaixa a Valladolid la tercera derrota de la temporada, en un partit que va quedar sentenciat al descans, amb un avantatge local de 25 punts || Els de Serna van millorar ostensiblement durant la segona meitat, però la diferència era massa

Rostres molt expressius a la banqueta de l’ICG Força Lleida.

Rostres molt expressius a la banqueta de l’ICG Força Lleida.ÁREA11

L’ICG Força Lleida no va poder donar ahir continuïtat a l’última victòria com a local al Barris Nord i va caure a la pista del Valladolid (80-61). Segueix sense guanyar l’equip de Jorge Serna lluny del seu pavelló des que ho va fer a la primera jornada de la fase regular, a la pista del Corunya, la qual cosa li impedeix escalar llocs a la classificació. Va ser un partit en el qual un dels detalls positius va ser el retorn de Mbaye, recuperat ja de la lesió al soli d’una cama que l’ha tingut tres partits sense poder trepitjar les pistes.Fred, tan fred com l’estrany ambient del Pisuerga, va arrancar l’ICG Força Lleida. Només Stutz semblava ficat en el matx i defensivament els seus companys van començar a fer aigües des del primer moment. A més, la segona personal de Martí va fer que Serna hagués de moure la banqueta molt aviat, donant entrada a Diene. També ho van fer Lafuente, Mbaye i Sans, perquè el Força Lleida havia entrat en un bucle d’errors i més errors. Errors incomprensibles que es van traduir en el 16-6 de sortida després d’una cistella de De la Fuente. Temps de Serna (3:25) i Shaquille a pista. El seu equip feia molts minuts que no anotava i una altra cistella de De la Fuente va posar els val·lisoletans 12 punts a dalt. Diene es va estrenar des de la línia de lliures i Sierra va tancar el primer quart amb un triple sobre la botzina per al 18-10. El millor del resultat, no anar perdent per més.

No va començar gaire millor el segon quart, amb un triple d’Astilleros i Santa Ana anotant des de la línia de lliures. Un altre llançament exterior de Torres i el 26-12 de Bartley van provocar un altre temps mort de Serna. Només havien transcorregut 1:38. Sortida en fals i un altre cop del Valladolid, que es va situar amb un marge de 16 punts, abans d’una lleugera reacció lleidatana, liderada per Shaquille i Stutz, del poc que era salvable. El 28-16 del nord-americà va ser l’última cistella del Força Lleida en tota la primera meitat i ho va fer a falta de 5:14 per al descans. Des d’aquell moment, error rere error i cistella rere cistella d’un Valladolid que no entenia què li estava passant al seu rival. La diferència va anar augmentant a poc a poc i Hugo López fins i tot es va permetre el luxe de gastar un temps per preparar l’última jugada del segon quart. Aquesta va acabar, esclar, en cistella de Leimanis i amb el Força Lleida camí del vestidor 25 punts per sota dels locals (41-16). L’únic de bo és que pitjor no es podia fer, perquè la primera meitat era per llançar la tovallola i emprendre el camí de tornada a Lleida com més aviat millor per preparar el següent xoc. Com a dada del joc horrorós dels lleidatans, el 3 de 23 en tirs de dos.

Després de tres partits, va poder tornar el pivot senegalès, tot i que encara no està al cent per cent

La tercera personal de Martí a l’inici de la segona meitat feia presagiar el pitjor, però l’ICG Força Lleida va millorar, encara que no costava gaire després de l’esperpent inicial. El pivot de Belianes va posar els seus 18 punts per sota (43-25) i els murmuris van començar. Però va aparèixer Leimanis amb un triple per calmar l’afició.

En aquest tercer quart, cada vegada que els lleidatans intentaven rebaixar la diferència més enllà dels 17 punts, rebien una resposta contundent per part dels locals. Li va passar de nou a Stutz, que va establir el 48-31 i va rebre com a resposta el triple de Bartley.

La lluita del conjunt de Serna es va traduir en una millora substancial en les sensacions, encara que la diferència al final del tercer quart era insalvable. Eren 20 punts (57-37) que pesaven com una llosa.

Però les males decisions i imprecisions van tornar a l’inici de l’últim quart, quan s’esperava una última escomesa dels visitants. Un triple de Torres i una safata fàcil de Bartley van provocar el temps de Serna a 7:57 per al final perquè hi havia nova màxima diferència amb el 64-38. Reacció lleidatana, que fins i tot va provocar que Hugo López aturés el partit a falta de 5:48 per al final i un marcador de 68-49. El Força Lleida s’havia atansat massa, encara que eren 19 punts.

Els jugadors de Serna van mantenir el bon to durant els últims compassos, però no van tenir la sort de cara i els tirs no entraven, a diferència d’un Valladolid que sumava la sisena victòria de la temporada. Al final van ser 19 punts de diferència en una derrota que entela un bon inici de curs, en l’únic duel en què l’ICG Força Lleida no ha pogut competir. El cansament acumulat pels dos viatges en només una setmana també va tenir part de culpa en la derrota final.