SEGRE

Milers de persones protesten a la Diagonal contra la visita del rei

Alguns manifestants han cremat fotos de Felip VI i han intentat impedir l'entrada dels convidats al Palau de Congressos

Manifestants aquest dilluns a la tarda a l'avinguda Diagonal de Barcelona.

Milers de persones protesten a la Diagonal contra la visita del reiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones s’han concentrat aquest dilluns a l’avinguda Diagonal de Barcelona, tancada al trànsit des de primera hora d’aquesta tarda, per protestar contra la visita del rei a la capital catalana, davant d’un Palau de Congressos blindat des de diumenge per la policia. La princesa Leonor assisteix a Barcelona al seu primer acte oficial a Catalunya, on acompanyada pels reis entrega aquesta tarda els Premis Princesa de Girona, que compleixen la seua desena edició, enmig de les protestes independentistes contra aquesta convocatòria en campanya electoral.

Des de poc abans de les quatre de la tarda, centenars de persones s’han atansat als voltants del Palau de Congressos, situat al costat de la sortida de Barcelona per la Diagonal, per protestar per la presència del rei en aquest acte a la capital catalana.

Els Mossos d’Esquadra han blindat els voltants del proper hotel en el qual s’allotgen els reis i les princeses i del Palau de Congressos, per la qual cosa els manifestants es troben a metres de distància del lloc on se celebrarà l’acte. Als voltants també hi ha efectius de la Policia Nacional.

Alguns dels convidats a l’acte han arribat al Palau de Congressos en autocars custodiats per la policia, si bé alguns d’ells ho han fet a peu, pel lateral de l’avinguda Diagonal.

Alguns manifestants han cremat fotos del Rei davant el Club de Polo de Barcelona, a prop del Palau de Congressos de Catalunya, on se celebra el X aniversari i entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), presidida per la Família Reial.

Els CDR han cridat durant la tarda a bloquejar el Club de Polo, al carrer doctor Marañón de la capital catalana, en ser un lloc de sortida de diversos convidats, i han cremat retrats del monarca. "A causa de les dificultats en els accessos a causa de les manifestacions, recomanem a socis, familiars i acompanyants que no acudeixin aquesta tarda al Club", han informat des de la direcció del club en un tuit.

La concentració ha comptat amb el suport dels partits independentistes CUP, ERC i JxCat i amb la presència d'alguns dels seus dirigents.

Centenars de persones es concentren a l'avinguda Diagonal, tancada al trànsit, des de primera hora de la tarda.

Centenars de persones protesten a la Diagonal de Barcelona contra la visita del reiEFE

tracking