SEGRE

DEPORTES_LUNES

Cervera esclata d'eufòria i ja es prepara per a la festa

Més de 200 aficionats es van concentrar al Fan Club per victorejar Àlex

Els aficionats del Fan Club de Cervera van celebrar de matinada el títol conquerit per Àlex Márquez.

Els aficionats del Fan Club de Cervera van celebrar de matinada el títol conquerit per Àlex Márquez.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Cervera es va desfermar ahir l’eufòria amb el segon doblet en el Mundial de motociclisme de Marc i Àlex Márquez, l’anterior va ser el 2014, i ja es prepara per a la gran festa de celebració de dissabte vinent. Àlex va conservar gairebé de principi a fi de la carrera la segona posició que li va valer el títol. “Ens ha fet patir”, comentava ahir en el club de fans el seu preparador, Genís Cuadros, i és que Àlex va tenir tota la carrera Luthi trepitjant-li els talons i amb ganes d’aigualir-li la celebració. El mateix Cuadros admetia també que el doblet en un Mundial “és un reconeixement a molts anys de treball dels dos germans”.

La capital de la Segarra va viure amb eufòria, soroll i gas el Mundial d’Àlex Márquez al circuit de Sepang, a Malàisia. Àlex ha sumat així el segon títol mundial després d’aconseguir el de Moto3 el 2014 i suma el 52 títol mundial del motociclisme espanyol.

Tots destaquen que el nou doblet converteix la ciutat en capital del motociclisme

Més de 200 aficionats, amb les banderes blaves del 73, es van concentrar a partir de les 6.00 del matí al restaurant Nobadis de la capital de la Segarra, seu del Fan Club Àlex i Marc Márquez, per seguir de prop la carrera a través d’una pantalla gegant.

Els aficionats d’Àlex Márquez van patir en silenci les 18 voltes de la carrera, sobretot quan Brad Binder va avançar Márquez en la quarta volta i es va posar líder de la prova. El fet que Thomas Lüthi anés retallant l’avantatge d’Àlex va provocar silenci fins a l’últim moment, ja que si l’hagués superat hauria quedat el títol per decidir a València.

Després de l’entrada en meta, l’eufòria es va apoderar de la seu de l’Official Fan Club amb abraçades, crits i llàgrimes d’emoció. Com és habitual, la celebració es va traslladar al carrer amb el soroll de les motos i el so dels petards, on els aficionats d’Àlex Márquez ja lluïen la samarreta dissenyada per celebrar el seu segon Mundial.

El preparador físic dels germans, Genís Cuadros, va assegurar que “Cervera s’ha convertit en la capital del motociclisme, ja que amb els dos germans suma deu títols del món, vuit de Marc i dos d’Àlex”. Per la seua part, l’alcalde de Cervera, Ramon Augé, va assegurar que “per a Cervera és un gran orgull tenir dos conciutadans com Marc i Àlex. Gràcies als dos germans Márquez, Cervera s’ha convertit en la capital del motociclisme”. Augé va felicitar els pilots, la seua família i el Fan Club.

“No podeu imaginar com de content estic per l’Àlex” Marc Márquez va mostrar la seua felicitat pel títol de Moto2 conquerit pel seu germà Àlex. “Estic content amb la meua carrera, però no us podeu ni imaginar com de feliç estic pel títol del meu germà; s’ho mereix moltíssim”, va dir, abans de recordar al pilot indonesi Afridza Munandar, que va morir dissabte després d’un greu accident durant la primera carrera de l’última cita de la temporada 2019 de la Idemitsu Asia Talent Cup. “És un dia fantàstic, però també hem de recordar Munandar, un pilot jove i amb talent que desgraciadament vam perdre ahir. Envio una gran abraçada a la seua família i amics”, va dir Marc. Aquest es va mostrar satisfet per la seua carrera, en la qual va quedar segon després d’“una primera volta fantàstica”, però va admetre que Maverick Viñales (Yamaha) va ser “més ràpid”.

tracking