SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Sisè Mundial per a Hamilton

L’anglès encalça Michael Schumacher, el pilot més premiat i que tan sols té un títol mundial més || El seu company a Mercedes, Valtteri Bottas, es va adjudicar la victòria a Austin

Lewis Hamilton celebra el seu sisè Mundial de Fórmula 1 damunt d’una roda del seu monoplaça.

Lewis Hamilton celebra el seu sisè Mundial de Fórmula 1 damunt d’una roda del seu monoplaça.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton (Mercedes) va engrandir ahir la seua llegenda al proclamar-se campió del món de Fórmula 1 per sisena vegada en la seua carrera després d’aconseguir el segon lloc ahir en el Gran Premi dels Estats Units, on es va imposar el seu company Valtteri Bottas.

El pilot britànic, amb sis títols, es queda a tan sols un dels set que ostenta el millor de la història, l’alemany Michael Schumacher. Amb les carreres del Brasil i Abu Dhabi encara per disputar-se, Hamilton va aprofitar la segona opció matemàtica, per sentenciar el seu cinquè títol, el tercer seguit, en els últims sis anys.

El britànic arribava a Austin amb una excel·lent carta de presentació. Ni un abandó i un total de quinze podis havien adornat el seu camí fins a arribar al circuit de Les Amèriques, on va tornar a demostrar la seua superioritat davant de cada perseguidor. Tan sols el seu company Bottas va ser capaç de plantar-li cara. Hamilton, que es va deixar bona part de les seues opcions al triomf en la jornada de classificació, sortia des de la cinquena plaça i, en una estratègia a una parada, va arribar a dominar la carrera fins que a quatre voltes del final Bottas va aprofitar els seus pneumàtics més frescos per passar el seu company. Max Verstappen (Red Bull) va acabar tercer. El madrileny Carlos Sainz (McLaren) va ser vuitè.

L’exigent sortida a Austin va deixar fora de joc els Ferrari. Sebastian Vettel va patir danys en la direcció i poc després es va retirar per un cop al piano del vuitè revolt. Charles Leclerc tan sols va poder ser quart.

Així doncs, entre l’anglès, Verstappen i Bottas es jugaven la victòria. Hamilton va quadrar els temps que necessitava per anar davant però no va encertar en la gestió de pneumàtics.

Bottas, després de diversos intents, va passar el britànic amb facilitat en una recta a falta de quatre voltes mentre Verstappen es va veure perjudicat per un cotxe de seguretat virtual que li va impedir evitar el doblet dels Mercedes. Després d’aconseguir el Mundial de pilots i de constructors de nou aquesta temporada, les fletxes platejades segueixen sense rival en un Mundial que incorporarà novetats per al 2020.

“Em sento com nou”, va afirmar Hamilton es va mostrar emocionat i amb ganes de seguir després de la cursa. “No sé de campionats, però com a atleta em sento com nou”, va explicar. “El meu pare em va dir quan tenia set anys que mai m’havia de rendir, és una mica el lema de la família”, va afegir el britànic.

tracking