SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

Rodi Mitja Marató sol·licitarà acollir el Català el 2020

Cartell de luxe el dia 17 per a una carrera que espera uns 1.300 corredors

Organitzadors, patrocinadors i autoritats ahir durant la presentació al gimnàs Ekke.

Organitzadors, patrocinadors i autoritats ahir durant la presentació al gimnàs Ekke.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Rodi Mitja Marató de Lleida, que es disputarà el diumenge dia 17 organitzat per l’Associació Esportiva Ekke i una participació estimada d’uns 1.300 corredors, comptarà aquest any amb un cartell de luxe i demanarà l’any que ve ser el Campionat de Catalunya de l’especialitat. Així ho va afirmar ahir durant la presentació de la prova el director tècnic i membre de l’AE Ekke, Iván Espílez. “Aquest any hem aconseguit elevar el nivell de la carrera, sobretot en dones”, va dir Espílez que va citar, en especial, la ultrafondista aragonesa Alicia Pérez, que ostenta el rècord d’Espanya de 100 km i va ser bronze a l’últim Mundial de 50 km. Amb ella també destaca la presència de les lleidatanes Eva Ledesma i Eva Ribalta, i en homes sobresurten els noms de Víctor Puyuelo, Xavi Tomasa, Ricard Pastó i Roger Camprubí.

La Rodi Mitja Marató de Lleida, puntuable per al circuit Mitges de Ponent i la Lliga Ponent, oferirà tres propostes: les carreres infantils, la curses popular de cinc quilòmetres i la mateixa Mitja Marató, amb un recorregut homologat per la Federació Catalana d’Atletisme. Les carreres infantils, en les quals s’espera uns 500 nens i nenes, se celebraran el dissabte 16 a les 10.30 hores al pati del col·legi Pràctiques II, i la carrera 5K Pedrol-Mairal (s’hi esperen 600 atletes) tindrà lloc diumenge a les 9.30 i la Mitja, a les 10.30 hores.

A banda dels premis habituals, hi haurà especials en la carrera de 21 km: 800 euros al rècord en categoria masculina (01:03:56) i femenina (01:18:58), i 100 euros al millor atleta local en categoria masculina i femenina, entre altres obsequis. La sortida de les carreres serà a l’avinguda Rovira Roure, al davant el gimnàs Ekke, i la de la Mitja es farà per grups en funció del nivell.

El dia 14, com a acte previ, l’exatleta olímpic Reyes Estévez farà una xerrada a CaixaBank. Pel que fa a la participació, un 22 per cent seran dones i un 20 per cent corredors de fora de Lleida, entre ells un portuguès i tres canaris (que treballen en delegacions de Rodi en aquests llocs) i un irlandès. L’esdeveniment serà sostenible amb vasos personalitzats per evitar residus plàstics i hi haurà dos-cents voluntaris.

tracking