SEGRE

MOTOCICLISME LA FESTA DELS MÁRQUEZ

Cervera rep els seus herois

Els campions Marc i Àlex Márquez són homenatjats a la Paeria com “ambaixadors de la ciutat” || “És increïble que dos germans guanyin el mateix any i és la segona vegada”, diu Marc

Els germans Márquez, al costat d’autoritats, família i amics ahir a la Paeria on van rebre un homenatge abans de la festa d’avui.

Els germans Márquez, al costat d’autoritats, família i amics ahir a la Paeria on van rebre un homenatge abans de la festa d’avui.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Cervera va rebre ahir els germans Marc i Àlex Márquez com a ambaixadors de la ciutat. Així ho va manifestar l’alcalde, Ramon Augé, que va dir que “porten la nostra ciutat i Lleida per tot el món i nosaltres també ens sentim representats per ells”. Els campions del món de MotoGP i Moto2 van ser rebuts, a més de per Augé, pel president de la Diputació, Joan Talarn; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i la resta del consistori, entre altres autoritats.

Va ser un acte senzill i breu en el qual Marc i Àlex van estar acompanyats per la seua família, el seu pare, Julià; la seua mare, Roser, i el seu avi, Ramon. Tant Marc com Àlex van assegurar que “no ha estat gens fàcil haver arribat fins aquí”. El vuit vegades campió del món va afirmar que “encara que sembli un ritual, no és gens fàcil, cada any és diferent i costa més”. Marc va fer referència a la repetició del doblet. “El 2014 vaig dir que n’havíem de gaudir perquè allò només passava una vegada a la vida i ara podem dir que ja ha passat dos vegades”. Amb la senzillesa que el caracteritza, Marc va indicar que “és increïble que dos germans que viuen sota el mateix sostre, s’entrenen al mateix lloc i amb les mateixes ganes, puguem ser campions del món el mateix any”. Finalment, va revelar que “em fa més il·lusió el títol del meu germà que el meu i el vaig celebrar fins i tot més”.

“A la nostra ciutat ens fan sentir un més i ens fan tenir els peus a terra”, destaca Àlex

Per la seua part, Àlex va reconèixer que “ha estat difícil, l’he lluitat i finalment he pogut fer realitat el meu segon somni, ser campió de Moto2. Ara toca gaudir-ne”. Tot i que encara s’està fent a la idea, “perquè és molt recent”, va dir. Àlex va donar les gràcies als veïns de Cervera perquè “ens fan sentir un més, la convivència és molt fàcil i quan arribem aquí ens fan tenir els peus a terra”.

Per la seua part, l’alcalde de Cervera, que va obsequiar Marc i Àlex amb un detall de la Paeria, va dir que “és un honor i un privilegi tenir dos veïns amb el talent dels germans Márquez que porten el nom de la ciutat per tot el món”.

Des de la Diputació, el seu president Joan Talarn, va posar en relleu l’“esforç i tenacitat” que transmeten Marc i Àlex. Talarn va afirmar que “els germans Márquez són un referent”.Finalment, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va assegurar que “Catalunya és un país petit però capaç de fer grans coses i de proveir campions excepcionals que són capaços d’aconseguir fites úniques”. Per a Figueras, “Marc és excepcional i irrepetible i Àlex destaca per la seua constància, tenacitat i serenitat”.

Malgrat el fred i del fort vent que feia ahir al vespre, més d’una vintena de fans de Marc i Àlex Márquez van aguantar estoicament a la plaça Major per poder saludar, fotografiar-se i rebre un autògraf dels seus herois.

Avui, la gran festa del doblet amb la tradicional rua a partir de les 19.00

La festa començarà avui a les 17.00 hores amb la tradicional roda de premsa que oferiran els pilots al Paranimf de la Universitat i que es podrà seguir per les pantalles gegants instal·lades a les places Universitat i Pius XII. Després hi haurà una actuació musical a l’enorme escenari de la plaça Pius XII i a les 19.00 començarà la rua, des de la Universitat fins a Pius XII passant per la plaça Sant Miquel, el carrer i plaça de Santa Anna i la rambla Lluís Sanpere. Allà hi ha la botiga del Fan Club, que avui aprofitarà per inaugurar la seua ampliació. Arribats a la plaça Pius XII, Marc i Àlex Márquez celebraran els seus títols juntament amb familiars i equips, i s’adreçaran als aficionats.

Els germans Márquez, al costat d’autoritats, família i amics ahir a la Paeria on van rebre un homenatge abans de la festa d’avui.

Els germans Márquez, al costat d’autoritats, família i amics ahir a la Paeria on van rebre un homenatge abans de la festa d’avui.XAVIER SANTESMASSES

tracking