SEGRE

TRIBUNALS POLÍTICA ESPORTIVA

Detenen Gerard Figueras per presumpta malversació

Arrestades tres persones més, juntament amb el secretari general de l’Esport

Agents, ahir en l’escorcoll del Consell Català de l’Esport.

Agents, ahir en l’escorcoll del Consell Català de l’Esport.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir ahir el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i uns altres tres càrrecs vinculats al PDeCat, en una operació contra una trama acusada, presumptament, de desviar de forma fraudulenta subvencions públiques a fundacions properes a CDC.

Segons fonts judicials, en l’operació VOLOH, dirigida pel titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, els agents van escorcollar les oficines dels detinguts a la Secretaria General de l’Esport i del Consell Català de l’Esport, dependents de Presidència.

Entre els projectes que presumptament servirien per desviar ajuts hi ha la candidatura olímpica

A banda de Figueras, també van ser detinguts Maite Fandos, exregidora del PDeCat a Barcelona i que des del setembre del 2019 és assessora tècnica a la Diputació de Barcelona, així com el subdirector general de Gestió de la Secretaria General de l’Esport, Lluís Pallisera, i l’apoderat del Canal Olímpic de Castelldefels.

El jutge, que basa els seus indicis en converses telefòniques intervingudes als detinguts, sospita que van desviar presumptament ajuts públics a entitats afins a CDC mitjançant adjudicacions directes o pagaments per conceptes de publicitat a revistes que eren gestionades per les fundacions Catmon i Igman, de l’entorn de CDC.

Entre els projectes que presumptament anaven a emmascarar la desviació d’ajuts públics, el jutge destaca la candidatura olímpica dels Jocs Pirineus-Barcelona 2030. La investigació que ha culminat amb l’operació d’avui –pels delictes de malversació, prevaricació i tràfic d’influències–, deriva d’una causa sobre suposat frau en la concessió de subvencions de la Diputació de Barcelona, que el maig de l’any passat va donar peu a una operació policial en la qual van ser detingudes 30 persones i escorcollades Catmon i Igman.

En el curs de l’operació s’investiguen subvencions a la UFEC, la Plataforma Pro Seleccions Catalanes i la Federació Catalana de Gimnàstica.

El PDeCat nega finançament irregular i el Govern, prudent El PDeCAT va negar qualsevol pràctica de finançament irregular i va demanar respecte per la presumpció d’innocència dels detinguts en l’operació. Així ho va expressar en un comunicat. “El PDeCAT no té res a veure amb cap pràctica de finançament irregular, i no hi pot haver cap prova que pugui implicar directament o indirectament el PDeCAT en cap pràctica irregular o sospitosa de finançament il·legal”, va destacar la formació.

tracking