SEGRE

Jorge Lorenzo anuncia la seua retirada de la competició

Jorge Lorenzo anunciarà avui la seua retirada

Jorge Lorenzo anunciarà avui la seua retiradaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mallorquí Jorge Lorenzo (Repsol Honda RC 213 V) ha anunciat aquest dijous, al circuit Ricardo Tormo de Cheste, la seua retirada de la competició després del Gran Premi de la Comunitat Valenciana de MotoGP d’aquest cap de setmana.

El pilot balear va oferir una roda de premsa, acompanyat de Carmelo Ezpeleta, CEO de Dorna, al circuit on aquest cap de setmana se celebra l’última prova del Mundial, en una sala que es va quedar petita, ja que va congregar prop de 300 persones entre periodistes, pilots, familiars, companys d’equip i membres de l’escuderia japonesa. "Sempre he dit que hi ha quatre dies importants en la cursa d’un pilot: el dia del seu debut, quan aconsegueix la seua primera victòria, quan guanya el seu primer mundial, una cosa que no tothom aconsegueix, i quan anuncia la seua retirada. Aquell dia ha arribat per a mi. Aquesta serà la meua última cursa amb Moto GP i després em retiro com a pilot professional", va assegurar un emocionat Lorenzo.

El pilot va recordar que va començar en el motociclisme quan tenia 3 anys i que han estat 20 anys de dedicació exclusiva a la seua professió. "Ser tan perfeccionista requereix molta motivació i després de nou anys a Yamaha, que van ser meravellosos i els millors de la meua carrera, vaig sentir que necessitava un canvi per mantenir aquesta motivació. Vaig passar Ducati i va suposar un gran impuls, encara que els resultats no van arribar aviat. Però vaig resistir fins que vaig aconseguir la primera i meravellosa victòria vitoria a Mugello davant de tots els tifosi", va rememorar.

Lorenzo va afegir que fitxar per Honda va suposar un nou impuls i aconseguir "el somni de tot pilot", encara que va indicar que des del principi se’n va adonar que no estava en les condicions físiques idònies per ser ràpid i millorar els resultats.

"Mai no vaig sentir de manera natural la moto i va ser difícil, encara que no vaig perdre la paciència. Quan començava a veure la llum vaig tenir una lletja caiguda a Montmeló i dos setmanes després a Assen, i tots sabem les conseqüències. Quan estava a la graveta vaig pensar si valia la pena després de tot el que havia aconseguit", va prosseguir.

El pentacampió mundial va indicar que després d’Assen se li va fer tot una muntanya i que no trobava ni la motivació ni la paciència per superar-lo. "Estimo córrer, competir, aquest esport i guanyar, però m’adonava que no era possible a curt termini", va afirmar emocionat.

El mallorquí va explicar que després de la carrera d’Holanda es va plantejar per primera vegada la possibilitat de retirar-se i que en la part de la temporada a Àsia va provar de buscar la motivació, però després del GP de Malàisia li va comunicar a Alberto Puig la seua decisió de retirar-se.

Jorge Lorenzo va demanar disculpes a la seua escuderia i a Alberto Puig, que li va donar l’oportunitat de fitxar per Honda. "M’és impossible mantenir la motivació i els objectius de l’inici de temporada", va assegurar. "Crec que és aquesta la millor decisió. No podem lluitar només pels punts, els cinc primers o el podi, que crec que era possible a llarg termini. Volia ser aquí per guanyar", va afegir Lorenzo, que va donar les gràcies a totes les escuderies per les quals ha passat (Derbi, Aprilia, Ducati, Yamaha i Honda). "I a la meua mare que em va portar al món i al meu pare que em va transmetre l’amor per aquest esport, també a tots els meus fans."

Sobre els millors moments de la seua carrera professional, va assenyalar que "és difícil elegir" perquè n’ha viscut molts. "Però la meua primera victòria al Brasil (2003), el meu primer títol (2006), el meu primer títol de MotoGP i el meu últim títol que va ser aquí a València".

Respecte al seu futur va assegurar que prendrà unes llargues vacances en un lloc de platja. "I després ja pensaré als meus pròxims capítols, perquè hi ha vida més enllà del motociclisme."

tracking