SEGRE

Márquez enalteix la decisió de Lorenzo i creu que el seu germà "és capaç de tot"

MárquezMárquez enalteix la decisió de Lorenzo i creu que el seu germà

Márquez enalteix la decisió de Lorenzo i creu que el seu germà "és capaç de tot"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez va atendre l’Agència EFE en la jornada prèvia a l’inici del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, l’última cita del mundial de motociclisme, que ja va començar "alterada" per la notícia de la retirada de Jorge Lorenzo, el seu company d’equip.

El campió del món no va tenir cap dubte en destacar el recorregut professional de Lorenzo. "Pimer de tot, el felicito per la seua carrera esportiva, però sobretot per prendre la decisió, ja que és molt difícil i més quan et queda un any de contracte, però jo crec que ens demostra el que és Jorge Lorenzo, el caràcter que té."

En un altre moment de l’entrevista Marc Márquez es va pronunciar sobre el futur del seu germà Àlex i, rotund i sense descartar res, fins i tot estar amb ell com a company d’equip en un futur pròxim, va assenyalar: "El meu germà és capaç de tot si ell està convençut amb el projecte; és capaç de fer-ho tot i ho ha demostrat i per compromís i professionalitat, que no li falta, i amb treball, es pot treure tot".

Què opina de l’anunci realitzat avui pel seu company d’equip Jorge Lorenzo de retirar-se de la competició després del Gran Premi de la Comunitat Valenciana?

"La decisió..., primer de tot, el felicito per la seua carrera esportiva, però sobretot per prendre la decisió, ja que és molt difícil i més quan et queda un any de contracte, però jo crec que ens demostra el que és Jorge Lorenzo, el caràcter que té, que és un campió, és un pilot que com s’ha vist ara, quan ell ha vist que no estava per guanyar i se li ha fet la muntanya massa alta, ha dit 'buaah' per guanyar aquí no podré, i ha decidit parar; i parar quan tens un any més de contracte, un altre pilot en aquesta situació hauria pensat a fer un any més pensant 'estic aquí fent voltes un any més, cobro els diners, me’n vaig a casa i tan tranquil’ i això és el que diu molt de Jorge, sobretot del compromís professional que té amb aquest esport i el que ha estat en la seua carrera esportiva oi? Un referent".

Qui serà el substitut?Qui vindrà al seu lloc la pròxima temporada, o a qui li agradaria a vostè tenir al costat l’any que ve?

"Això és Honda, són ells els qui han de decidir, però segurament també els ha agafat per sorpresa la situació tant a l’equip com a nosaltres, però ara Honda és la que ha de decidir que estratègia seguir, si agafar un pilot amb més experiència o apostar per un dels joves que puja i donar-li l’oportunitat perquè es faci veure en la categoria en la categoria reina".

Quina nota es posaria a aquesta temporada?

"Em posaria fregant el deu (somriures). No m’agrada donar el deu ja que crec que el deu no hi ha en un esport com el motociclisme, però sí un 9,5 o 9.8 sí que me'l donaria".

I aquestes dècimes que falten per a la nota perfecta es podrien haver tret d’algun lloc?De la millora en el rendiment del xassís de la moto?

"No, no. Aquesta és una valoració general, però si, per exemple, a Austin hagués guanyat la cursa, llavors potser m’hauria atrevit a dir un deu, però en una temporada sempre es comet algun error".

Quins han estat els moments de dubte o indecisió en aquesta temporada?

"N’hi va haver un, si es pot definir com a moment de dubte, que va ser a Austin, una de les curses en les quals més confiat anava i que anava liderant, però vaig cometre un error i vaig pensar 'buaah si cometo dos o tres errors com a aquest, que va ser un error una mica estrany, el campionat es pot escapar, però després ja de seguida vaig arribar a Jerez, vaig guanyar i els ocellets se’n van anar del cap".

El seu rival més complicat de la temporada?

"El meu rival més complicat de la temporada" -es va repetir en veu alta, per respondre immediatament- "difícil, a nivell de consistència jo crec que ha estat Dovizioso, perquè ha estat el més destacat, però a nivell de velocitat Quartararo".

L’ha sorprès algú pel seu rendiment o per una cosa inesperada durant la temporada?

"No m’esperava un Quartararo amb tanta velocitat, és potser el que més m’ha sorprès".

Ell serà el rival a tenir en consideració, ja que el rival a batre serà vostè?

"No. Ell -Quartararo- serà un dels rivals a batre, però hi haurà aquests altres rivals en la llista com Viñales, Dovizioso i falta per veure durant la pretemporada qui apareix".

Quina moto li recomanaria al seu germà Àlex per pujar MotoGP?

"Ho ha de veure ell, ha de confiar en el projecte, però hi ha quatre marques que es destaquen de les altres, que són Honda, Yamaha, Ducati i Suzuki i és allà on té que valorar, entre aquestes opcions, si vol fer-ho realment bé, però el meu germà està treballant de la millor manera que sap i ho està demostrant, ara campió del món de Moto2 per fer-se un lloc a MotoGP i tant de bo tingui l’oportunitat d’elegir ja que nòvies li van apareixent i això també és bo".

Ningú millor que vostè per saber com pilota el seu germà, podria anar-li bé amb la Repsol Honda?

"El meu germà és capaç de tot si ell està convençut amb el projecte; hi ha motos més fàcils o menys, però també un any trobaràs que una moto va millor i un altra de pitjor, però el meu germà és capaç de fer-ho tot i ho ha demostrat. Quants bi-campions del món hi ha en diferents categories? -es va preguntar ell mateix, per contestar ràpid- "Pocs, així que per compromís i professionalitat al meu germà això no li falta i amb treball es pot treure tot".

tracking