SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Marc frega una altra 'pole'

Va haver de conformar-se amb la segona plaça, a tan sols 32 mil·lèsimes de Quartararo || El lleidatà buscarà els punts per aconseguir la Triple Corona

Marc es va quedar molt a prop d’aconseguir una nova ‘pole’ aquesta temporada.

Marc es va quedar molt a prop d’aconseguir una nova ‘pole’ aquesta temporada.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez (Repsol Honda) i Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) dirimiran avui al Gran Premi de la Comunitat Valenciana la que serà l’última batalla de la temporada i també l’última oportunitat perquè el gal aconsegueixi una victòria l’any del seu debut a la categoria, just a la prova en què s’acomiadarà Jorge Lorenzo. Quartararo va sumar la sisena pole position del seu primer any a MotoGp i ho va fer amb autoritat, ja que totes les previsions el presentaven com a favorit, encara que per un escàs marge de 32 mil·lèsimes respecte al campió del món que, al contrari, té més bon ritme de carrera.

Els pilots van saltar a la pista conscients que seria difícil batre el rècord de la pole al traçat valencià (1:29.401), que va marcar el 2016 un Jorge Lorenzo que no va poder passar a la Q2 i va viure l’última qualificació de la seua vida, pocs dies després d’anunciar la seua retirada.

“Estic molt content perquè he aconseguit acabar més a prop del que esperava”, va dir Marc

Primer el sud-africà Jack Miller (Ducati) i poc després Quartararo van marcar la pauta en la sessió i es van posar al capdavant de la taula de temps, amb Márquez, que va tenir una caiguda sense conseqüències al revolt 4 en els últims entrenaments lliures, a prop del rookie de Niça. Entre ells dos es va colar Maverick Viñales (Yamaha), dominador dels quarts lliures. Miller va ascendir a falta d’un minut a la segona plaça, però la posició de privilegi li va durar a penes uns segons, el que va tardar el de Cervera a millorar el seu temps i quedar-se a tres mil·lèsimes de Quartararo. Però el gal va respondre amb una espectacular última volta i es va converir en l’únic pilot a baixar de l’1:30 (1:29.978). Amb això, aconseguia la sisena pole de la temporada. “Estic molt content, perquè he aconseguit acabar més a prop del que esperava. No pensava que pogués ser tan a prop en una sola volta”, va dir el lleidatà, que avui buscarà arredonir la temporada amb la Triple Corona.

La possible marxa de Zarco obre les portes a Àlex Àlex Márquez està cada vegada més a prop de ser el company del seu germà Marc a l’equip Repsol Honda de MotoGP la temporada que ve. Fonts de l’equip Avintia Ducati van confirmar ahir a Catalunya Ràdio que hi ha una operació en marxa per fitxar el francès Johann Zarco, incorporat en aquest tram final per Honda per suplir la baixa per lesió del japonès Takaaki Nakagami i que és el gran rival d’Àlex per optar a la moto que deixa lliure Jorge Lorenzo amb la retirada. Fins i tot es comenta que dimarts, al test de Xest, Àlex podria provar l’Honda.

Marc es va quedar molt a prop d’aconseguir una nova ‘pole’ aquesta temporada.

Marc es va quedar molt a prop d’aconseguir una nova ‘pole’ aquesta temporada.REPSOL MEDIA

Marc es va quedar molt a prop d’aconseguir una nova ‘pole’ aquesta temporada.

Marc es va quedar molt a prop d’aconseguir una nova ‘pole’ aquesta temporada.REPSOL MEDIA

tracking