Rècord femení a la Mitja de Lleida

La prova va omplir els carrers de la capital amb prop de 2.000 atletes entre la mitja marató, la prova de cinc quilòmetres i les curses infantils

Alguns atletes durant el pas de la Mitja Marató pel pont Vell.

Alguns atletes durant el pas de la Mitja Marató pel pont Vell.MAITE MONNÉ

La Mitja Marató de Lleida va omplir ahir els carrers de la ciutat amb prop de 2.000 atletes en una edició, la vint-i-setena, en la qual Miriam Ortiz va ser capaç de batre el rècord femení de la prova amb una marca d’1.16.46. La cita va comptar, a més de la mitja marató, amb un circuit de 21.097 quilòmetres homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, amb una carrera de 5 quilòmetres i les proves infantils. Les dos proves principals van ser puntuables per a la Lliga Ponent i, la mitja marató va servir, a més, per tancar el circuit de Mitges de Ponent.

En la mitja marató, el més ràpid en categoria masculina va ser Víctor Puyuelo (CA Oroel Jaca), que es va imposar en un emocionant final a l’atleta lleidatà del Xafatolls Ricard Pastó per tan sols un segon. El guanyador va firmar un temps d’1.07.06, i per la seua banda el segon classificat va aconseguir una marca d’1.07.07. El tercer calaix del podi el va ocupar José Manuel Vieito (Atletismo Sar Vermú Petroni), que va ser tercer amb 1.07.33. També va destacar Josep Domènech (Docu Lleida), que va firmar un temps d’1.10.45 en cadira de rodes, a l’entrar just darrere dels tres primers.

L’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya va millorar en 2 minuts i 12 segons el rècord de la prova

Quant a les dones, Ortiz (Agrupació Atlètica Catalunya) es va imposar al davant d’Alícia Pérez (Cárnicas Serrano), l’actual plusmarquista d’Espanya de 10 quilòmetres i medalla de bronze a l’últim Mundial de 50 quilòmetres, que va ser segona amb una marca d’1.18.00. La tercera classificada va ser la lleidatana Eva Ledesma (Tri 4.40), amb un registre d’1.19.41. La campiona es va emportar un premi extra de 800 euros al batre per 2 minuts i 12 segons el rècord de la prova, que estava en 1.18.58. En els 5 quilòmetres, el millor en categoria masculina va ser Xavier Badia (Xafatolls), amb un registre de 14.53, seguit per Sergi Beltran (Ekke), segon amb 15.12, i d’Ahmed Hfara (Esports Truga), que va ocupar el tercer calaix del podi amb un temps de 15.39.

A l’apartat femení, la més ràpida va ser l’atleta independent Sara Alonso, que va completar el recorregut amb un temps de 16.57, seguida per Anna Onieva (Tri 4.40), segona amb 19.03, i d’Abril Sarabia (Ekke), que va ser tercera amb 19.06. La sortida de totes les proves es va instal·lar a l’avinguda Rovira Roure, davant del gimnàs Ekke, organitzador de la prova. Hi va haver punts d’avituallament als quilòmetres 5, 10, 15 i a l’arribada, a més d’assistència sanitària mòbil darrere de l’últim corredor. També hi va haver un servei de corredors llebre i, com a acte previ a la Mitja Marató, dijous passat l’exatleta olímpic Reyes Estévez va oferir una xarrada. La següent cita de la Lliga Ponent sera un altre clàssic, la Volta a l’Estany d’Ivars, que inclourà carreres de 10 i 7 quilòmetres.