SEGRE

Un homenatge al voleibol a Almacelles

L’ajuntament col·locarà una escultura de ferro en record a Pau Pujol, el mestre que va introduir aquest esport a la localitat i el va portar als més grans èxits a nivell estatal

Jugadors dels equips cadet i infantil durant la recepció al Govern Civil pel doblet estatal el 1976.

Jugadors dels equips cadet i infantil durant la recepció al Govern Civil pel doblet estatal el 1976.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A prop de l’abandonat col·legi San Antonio, on va sorgir l’embrió del voleibol a Almacelles, l’ajuntament té previst construir un nou pavelló poliesportiu. I just al davant de la instal·lació esportiva col·locarà una estàtua que retrà homenatge als herois d’aquest esport a la localitat i, més en concret, a Pau Pujol, un jove mestre del col·legi que va ser-ne el promotor i alma mater. L’escultura, obra de l’artista argentí Miguel Ángel González, servirà perquè es recordi un forjador de campions com va ser Pau Pujol.

“A Almacelles tenim un monument recordant que va arribar aquí una etapa de la Volta a Catalunya, però a partir d’ara també recordarem aquelles gestes del voleibol”, diu l’alcalde, Josep Ibarz. Recorda com fa dos anys, a través d’un programa de televisió, es va rememorar la rua de celebració del doble campionat d’Espanya cadet i infantil que va aconseguir el col·legi San Antonio. En l’acte es van donar cita de nou els Zazurca, Cortés, Baltasar, Barrios, Vidal, Soto i fins i tot la viuda de Pau Pujol. També va sonar la mateixa sirena amb la qual els va rebre la població d’Almacelles el 1976 i que només sona en hores determinades. La història d’aquesta sirena es remunta a la Guerra Civil, quan van ser destruïdes les campanes de l’església i en va reemplaçar el so. Posteriorment es van recuperar les campanes però la sirena va continuar formant part de la vida quotidiana dels almacellencs. “Gran part del nostre èxit era el gran fons físic que teníem, ja que Pau Pujol ens inscrivia a totes les competicions de cros que es disputaven i aquest detall marcava la diferència amb els rivals. A més a més, com que estàvem acostumats a jugar en camp de terra, quan els rivals venien a la nostra pista no s’atrevien a llançar-se per salvar el punt”, recorden en aquest sentit els membres d’aquells equips.

tracking