SEGRE

FUTBOL EUROCOPA

Torna Luis Enrique

Rubiales, president de la Federació, confirma el relleu de Robert Moreno, al qual va criticar || L’extècnic blaugrana pren el comandament 5 mesos després

Luis Rubiales, president de l’RFEF, durant la roda de premsa.

Luis Rubiales, president de l’RFEF, durant la roda de premsa.EFE/RODRIGO JIMÉNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Rubiales va confirmar ahir el retorn de Luis Enrique a la banqueta de la selecció espanyola i la sortida de Robert Moreno que, en paraules del president de la Federació Espanyola de Futbol, va demanar anar-se’n per no ser un impediment per a la tornada de l’asturià. El dirigent va oferir un relat cronològic i, alhora molt crític amb Moreno, dels esdeveniments que van derivar amb el retorn de Luis Enrique, que havia deixat el càrrec al juny per la malaltia de la seua filla Xana, que va morir a l’agost, i que va ser reemplaçat pel seu ajudant. “Jo em vaig comprometre públicament que si volia tornar tenia les portes obertes i cada vegada que m’han preguntat hem actuat igual. Ningú es pot sentir enganyat. Transparència i rigor. Hem parlat en tres ocasions amb Luis Enrique des de la mort de la seua filla. La primera el 29 d’agost, que li vaig donar el condol; vam tornar a parlar en una reunió a finals d’octubre i vaig tornar a fer-ho ahir –per dilluns–”, va dir. “Truco a Luis Enrique perquè diumenge Robert va demanar saber el que faríem. Se li diu que serà després de la classificació i exigeix saber-ho ja. Li diem que si Luis vol tornar a ocupar el seu càrrec i liderar el projecte valorarem aquesta possibilitat. Dilluns rebem un missatge seu –de Robert– per acordar la seua sortida i no ser un impediment per al retorn de Luis Enrique. Ens diu que se’n vol anar”, va revelar ahir Rubiales. “Molina em diu que només per valorar el retorn, Robert no vol seguir. Es truca a Luis Enrique perquè s’hi comprometi i em diu al moment que sí, que torna encantat i dóna gràcies per complir la nostra paraula”, va afegir. Rubiales no va voler donar la clau que ha separat els camins de Luis Enrique i Robert Moreno després de nou anys compartint experiències a les banquetes. “Ni ho sé ni em competeix. Luis Enrique va arribar amb el seu equip i les situacions personals les haurà de contestar ell”, va assegurar Rubiales.

Robert Moreno no es va presentar ahir a Las Rozas, on va ser citat per Molina per analitzar la situació i va enviar dos advocats per resoldre el contracte. “Ha enviat dos advocats que hem tractat amb cordialitat”, va dir ahir el president de l’RFEF en roda de premsa.

tracking