FUTBOL TERRITORIAL

El comitè deixa sense càstig els insults racistes a Bellcaire

Dóna el partit per acabat i eximeix de sanció el Vilanova per retirar-se del camp

Els insults que va rebre Moussa no van ser valorats pel comitè.

Els insults que va rebre Moussa no van ser valorats pel comitè.XAVIER SANTESMASSES

El subcomitè de competició a Lleida de la Federació Catalana de Futbol va tancar aquest dimecres sense sancions l’expedient referent al partit que Bellcairenc i Vilanova de l’Aguda van disputar diumenge passat al camp del primer, corresponent al grup catorzè de Tercera Catalana. Aquest va quedar suspès al minut 87 perquè l’equip visitant va abandonar el terreny de joc en solidaritat amb el jugador Moussa Sarr, que un minut abans s’havia retirat per rebre de forma reiterada insults racistes des d’una part de la grada local.

El comitè ha decidit donar per acabat el matx, amb el 3-0 favorable al Bellcairenc que reflectia el marcador en el moment de la suspensió, i no ha imposat ni multa ni sanció al Vilanova per la seua retirada del camp, que reglament en mà li podria haver suposat la pèrdua de tres punts, ja que entén que no hi va haver voluntat de treure’n profit. “Vistes les al·legacions formulades per la UE Vilanova de l’Aguda, es considera que no existeix voluntat per part de l’equip d’abandonar el partit per afavorir-se o perjudicar l’equip rival en el resultat de l’encontre, així com tampoc la competició. Vist això anterior, atesa la falta de voluntat d’infringir el reglament, no es considera procedent sancionar la conducta (article 228a)”, segons resa el comunicat del subcomitè que, no obstant, no va entrar a valorar els insults racistes que tant el jugador Moussa Sarr com el club van denunciar, fins i tot a l’acta, perquè l’àrbitre del partit hi va fer constar que no els havia sentit.

“Ha entès la situació i no ens han sancionat. Estem més que d’acord amb la decisió”

El tècnic del Vilanova, Jacint Bernaus, va acceptar de bon grat la resolució. “Amb les nostres al·legacions volíem que la Federació ens donés suport i aquesta ha estat la manera de fer-ho. Ha entès la situació, que la nostra decisió va ser merament per solidaritzar-nos amb el jugador i per això no ens han sancionat. Estem més que d’acord amb la decisió i espero que no es torni a repetir casos com aquest en cap camp”, va indicar.

Per la seua banda, el president del Bellcairenc, Joan Carrasco, també va donar per bona la resolució del comitè i va reiterar que continuaran buscant els responsables dels insults per expulsar-los.

Sis partits de suspensió a l’entrenador del Tàrrega El comitè de competició de la Federació Catalana de Futbol va imposar ahir sis partits de sanció a l’entrenador de la UE Tàrrega, Eduard Berrocal, pels incidents ocorreguts al final del partit que el quadre blaugrana va disputar diumenge en el Joan Capdevila davant el Vista Alegre, que va quedar suspès en el minut 68 amb 1-2 per als visitants.Comitè li imposa sengles sancions de dos partits (quatre en total) perquè Berrocal va insultar dos vegades al col·legiat, a més d’un partit per “causar danys de caràcter lleu a les instal·lacions” (va trencar una cadira) i un altre per la seua expulsió. A més, els dos porters, Albert Pont i David Oliveros, han estat suspesos amb un partit i al delegat Josep Canosa se li ha imposat una setmana d’inhabilitació de les seues funcions. Així mateix, ha imposat al club dos multes de 150 euros, una per incidents lleus del públic i una altra per mala conducta dels seus jugadors. El comitè també ha decretat la represa del partit a partir del minut 67 en una data encara per determinar.