SEGRE

Abidal nega haver pagat pel trasplantament de fetge i diu que va ser "legal"

Abidal nega haver pagat pel trasplantament de fetge i diu que va ser

Abidal nega haver pagat pel trasplantament de fetge i diu que va ser "legal"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exfutbolista i actual secretari tècnic del FC Barcelona, Eric Abidal, ha negat aquest divendres davant de la jutgessa haver compensat econòmicament al seu donant de fetge i ha defensat que tot el procés de trasplantament es va dur a terme "en la més estricta legalitat".

El defensa francès així ho ha sostingut aquest divendres davant del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona, que investiga presumptes irregularitats en el trasplantament que li van realitzar el 2012 i que l’ha citat a declarar juntament amb l’expresident del Barça Sandro Rosell i l’exempleat del club Juanjo Castillo.

Segons ha relatat als mitjans el seu advocat, Carles Monguilod, Abidal ha garantit que tot el procés "es va fer extraordinàriament bé" i d’acord "a la més estricta legalitat" i ha rebutjat que es cometés algun tipus d’"irregularitat", per la qual cosa sol·licitaran l’arxivament de la causa.

El directiu del club blaugrana, que ha contestat a les preguntes de totes les parts, ha negat rotundament haver compensat a Gérard Armand, el donant de fetge, i ha recalcat que tampoc ho va fer ningú "en cap concepte, de cap manera, en el seu nom".

Així mateix, ha ratificat que Armand és efectivament el seu cosí, tal com ha dit que va ser comprovat per la magistrada instructora en el registre civil i ha recordat que el procés de trasplantament va estar "absolutament regulat de manera exhaustiva", tant pels equips mèdics de l’Hospital Clínic com per l’autoritat judicial.

"En el dia d’avui està clar que el senyor Abidal va rebre un fetge en una operació de trasplantament totalment legal", ha insistit el lletrat, qui ha detallat que, davant de la falta de "component delictiu", sol·licitaran l’arxivament de la causa perquè no segueixi oberta ni un minut més".

Tanmateix, per a això hauran d’esperar abans que el metge forense de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona remeti al jutjat els resultats d’unes analítiques i estudis que va realitzar al donant.

L’exjugador francès ha acudit a la Ciutat de la Justícia poc abans de les 10.00 hores "absolutament tranquil" i "amb ganes d’explicar-se", després que el gener passat el jutge reobrís el cas a instàncies de l’Audiència de Barcelona per aclarir les "presumptes irregularitats" en la documentació sobre el donant.

Ho va fer després d’unes converses intervingudes a l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell en la causa per blanqueig de capitals de la que va acabar absolt per l’Audiència Nacional i que apuntaven a una suposada compra il·legal del fetge.

tracking