SEGRE

GOLF PROFESSIONALS

Carlos Pigem recupera la targeta del tour europeu

Al cap d’un any i després de ser vuitè a la Final on l’obtenien els 25 primers

Carlos Pigem ha tornat a la categoria dels grans del golf internacional.

Carlos Pigem ha tornat a la categoria dels grans del golf internacional.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El golfista Carlos Pigem ha aconseguit recuperar un any després la targeta que li dóna dret a jugar la temporada vinent al European Tour, el circuit més important, al costat del nord-americà (PGA Tour) del golf professional. Pigem, de 29 anys, ja va jugar al European Tour el 2018 fent història en l’esport lleidatà després d’estar-se cinc anys a l’Asian Tour, on va guanyar el 2016 un torneig, el Yeangder TPC a Taiwan.

El lleidatà, que aquest any ha disputat el Challenge Tour, un circuit menor que els anteriors, s’ha guanyat amb tot mereixement el dret a tornar a l’elit gràcies al vuitè lloc obtingut a la Final de l’Escola del European Tour que va concloure dimecres al Lumine Golf de Vila-seca (Tarragona). Amb 413 cops en sis dies (71, 66, 73, 66, 69 i 68) i un (-15) va ser un dels dos espanyols, amb Alejandro Cañizares, del grup de 25 primers que van obtenir el bitllet per disputar el circuit continental el 2020.

El European Tour, amb el PGA nord-americà, són les categories Champions del golf professional

Pigem podrà disputar almenys una vintena de tornejos del European Tour i intentarà aconseguir una regularitat i mantenir-se entre els millors per evitar sofriments a final d’any en el moment de mantenir la targeta.

Carlos Pigem és el principal referent del golf lleidatà i es va convertir en professional el 2012 després de brillar en la categoria amateur. Va començar a jugar al Club de Golf de Sant Jordi d’Alfama (Tarragona) perquè allà a prop estiuejava amb la família. Després va rebre classes al Raimat, que és on es va formar com a jugador. Va practicar el tenis i el golf fins als 12 anys i als 15 va decidir prendre’s més seriosament un esport que quan era petit no entenia per què li agradava tant si era una disciplina tan calmada.

“Arribo molt més preparat aquest cop i amb un bon equip” “Estic molt content. L’any passat va ser molt dur i la veritat, no m’esperava tornar a aconseguir la targeta tan ràpidament”, comentava ahir Carlos Pigem en declaracions a aquest diari. El lleidatà, que demà dissabte ja marxa a Sud-àfrica, on la setmana que ve estrenarà el nou estatus, va assegurar que “arribo al circuit europeu molt més preparat aquest cop i amb un equip molt bo al meu voltant. Crec que jugaré entre 20 i 25 tornejos. No serà com quan vaig aconseguir la targeta la primera vegada, que podia jugar tot el calendari. però està molt bé”. La seua bona sintonia amb el seu cadi Xavi Puig ha estat una de les claus del ressorgir, segons ell mateix reconeix. A Sud-àfrica tornarà a jugar al gener i després enllaçarà tornejos als Emirats, l’Aràbia Saudita, Oman i Qatar.

tracking