El Barça passa per sobre del Maccabi després d'un gran segon temps

Mirotic va ser l’estilet ofensiu amb 25 punts

Delaney penetra davant l’oposició de Dibartolomeo.

Delaney penetra davant l’oposició de Dibartolomeo.EFE

El Barça va guanyar ahir al Maccabi Fox Tel-Aviv (96-73) al Palau Blaugrana, en la desena jornada de l’Eurolliga, en un partit en el qual va escombrar els israelians a la segona part per enviar un seriós avís als rivals, després d’haver esclafat ja prèviament aquesta setmana el Fenerbahçe, i amb un excels Nikola Mirotic que va ser la punta de llança ofensiva de l’equip.

Ni Fenerbahçe ni Maccabi no van trobar la via per sortir vius d’un Palau Blaugrana que està sent un fortí. El Barça va viure un partit igualat que perdia al descans, però el 31-20 del tercer quart i sobretot el 22-7 de l’últim període va ser una classe magistral de bàsquet defensiu i ofensiu per part de l’equip català. Maccabi se’n va anar al descans dominant després d’una primera part en què va estar molt bé en atac, amb fins a set triples, i va superar el Barça en encert a la línia de tirs lliures. Dos factors que, amb la gran actuació de John Dibartolomeo, va permetre a l’equip israelià dominar un partit d’anotació alta i ritme frenètic. Però el Barça va saber reaccionar després de passar pel vestidor. La xarrada de Svetislav Pesic va portar l’equip a millorar en defensa, deixant al Maccabi en 20 punts pels 28 del segon període, però sobretot va explotar en atac per tancar el tercer període amb un 31-20 en què va destacar Nikola Mirotic. Per la seua part, el Reial Madrid va aconseguir una important i treballada victòria amb el CSKA Moscou, per 97-81, i per la seua banda el Baskonia es va desfer del Zenit de Sant Petersburg per 70-60 amb un partit seriós.