SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El trasplantament de fetge va ser legal, diuen Rosell i Abidal

Neguen haver pagat i l’expresident del Barça denuncia una “persecució”

494850_1.jpg

494850_1.jpgEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell i l’actual secretari tècnic del club, Éric Abidal, van negar ahir qualsevol contraprestació econòmica o il·legalitat en el trasplantament de fetge a l’exjugador el 2012. En la seua compareixença com a imputat, Rosell a més va denunciar davant de la magistrada que el cas del trasplantament és un episodi més de la “persecució” i de la “campanya de desprestigi” que, assegura, pateix des de fa anys.

El cas del fetge d’Abidal ha arribat fins a la declaració com a imputats dels seus protagonistes ahir davant de la titular del jutjat d’instrucció 28 de Barcelona. Tot va començar a partir de les converses interceptades per ordre de l’Audiència Nacional a Sandro Rosell en el marc de la causa per suposat blanqueig de la qual va acabar absolt després de 22 mesos de presó preventiva. En aquestes converses, un dels assessors de Rosell al club, Juanjo Castillo, va dir: “Sandro... és que va contra nosaltres [Abidal, s’entén]… a aquest tio li vam comprar un fetge il·legal.” Rosell afirma amb un soroll. “I vam vendre que era del cosí, que era del cosí! Li vam pagar dos anys de contracte, el que li quedava”, afegeix l’interlocutor, a la qual cosa Rosell respon amb tres sís.

Malgrat ser el cuer, el tècnic blaugrana diu que el seu col·lega Javier Aguirre “és un gran motivador”

L’Audiència Nacional va enviar la causa als jutjats de Barcelona, que van decretar dos vegades que s’arxivés la investigació per tràfic d’òrgans. El cas va ser reobert al gener per l’Audiència de Barcelona, que va ordenar la declaració com a testimoni del cosí d’Abidal (que va reiterar que va ser el donant del fetge), així com l’interrogatori com a imputats de Rosell, Abidal i Castillo. Els magistrats també van demanar aclarir alguns “dubtes” de tipus administratiu que contenia l’expedient del trasplantament.

En la seua declaració, Rosell, Castillo i Abidal van respondre a les preguntes de totes les parts i van defensar l’“estricta legalitat del trasplantament”, segons va explicar Carles Monguilod, lletrat de l’exfutbolista, a la sortida dels jutjats. “A dia d’avui està clar que el senyor Abidal va rebre un fetge en una operació de trasplantament totalment legal”, va insistir el lletrat, que va detallar que, davant de la falta de “component delictiu”, sol·licitaran l’arxivament de la causa perquè no segueixi oberta ni un minut més”. Tanmateix, per a això hauran d’esperar abans que el metge forense de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona remeti al jutjat els resultats d’unes analítiques i estudis que va realitzar al donant.

L’entrenador del FC Barcelona, Ernesto Valverde, va respondre ahir a la situació per la qual passa el seu jugador Gerard Piqué, que aquesta setmana viu amb un peu al Barça i l’altre a la Copa Davis de tenis que organitza amb la seua empresa, i va assenyalar que si juga o no serà en funció de com el vegi, mentre que sobre el Leganés, rival d’avui a Butarque (13.00), va apuntar que necessiten guanyar i evitar que es repeteixi la derrota d’un any enrere.

“He parlat amb Piqué d’aquest assumpte i el veig centrat. Té qüestions que fa al marge del futbol. Quan a tots els futbolistes els diuen que no saben fer res més que futbol, ell, que fa una més coses, l’hi retreuen. Però he parlat amb Gerard, si el veig centrat i bé, jugarà i si no, no”, va assegurar. Valverde, distès, es va sorprendre per haver de respondre a tantes preguntes sobre si estava preocupat, ja que també va fer front a l’haver d’apostar, potser, per Moussa Wagué al carril lateral dret en cas de necessitat per les absències de Semedo i Sergi Roberto. «Per què hi ha tantes preguntes que comencen per “et preocupa”? Vinc sense preocupar-me de res i surto d’aquí preocupat», va comentar entre rialles.

Un altre focus de no-preocupació el té en Antoine Griezmann, el rendiment del qual amb França ha tornat a ser millor que el que dóna al Barça. “Ens està donant moltes coses i pensem que ens en pot aportar més. Ens dóna gols i claredat en el joc, perquè el neteja. Si rendeix amb la selecció, millor”, va celebrar. Sobre el cuer Leganés va comentar que el nou entrenador, Javier Aguirre, “és un motivador” i es va mostrar segur que el mexicà traurà el millor del seu equip. “Tenim la referència dels altres equips que ha entrenat, però té el que té i l’equip està concebut per jugar d’una determinada forma, l’altre dia va fer una cosa semblant al que feia Pellegrino”, va comentar.

494850_2.jpg

494850_2.jpgEFE

tracking