EL MILLOREL PITJOR

El Força Lleida planta cara al Gipuzkoa però encaixa una nova derrota

El Força Lleida planta cara al Gipuzkoa però encaixa una nova derrota, la quarta seguida || Millora la imatge respecte al duel amb el Granada, però no és suficient amb el colíder

Adrián Chapela davant de Johnny Dee, el líder dels bascos.

Adrián Chapela davant de Johnny Dee, el líder dels bascos.POL PUERTAS

Nova derrota de l’ICG Força Lleida, encara que aquesta vegada amb una imatge completament diferent de la que va oferir en l’última jornada a Granada. El Gipuzkoa, un dels líders de la LEB Or, va haver d’esforçar-se al màxim aquesta vegada per derrotar un equip que va donar la cara, però que va acabar patint de nou una derrota (65-69). Aquesta vegada hi va haver aplaudiments i no xiulets a l’acabar el partit.

Dos minuts de despropòsits generalitzats van donar pas a una primera cistella de Murphy per als bascos i Shaquille va estrenar el caseller local quan havien transcorregut més de 4 minuts. Els aficionats ja començaven a posar-se les mans al cap i Serna va donar entrada a Lafuente. El moviment va donar un mínim avantatge als lleidatans, fins al primer triple de Dee. Entraven a pista Stutz, Mbaye i Sans per desbloquejar la situació. Lafuente va posar el 14-11 i Serna va donar entrada a Chapela per intentar frenar a Dee. Amb dos bases no va funcionar l’equip. El Gipuzkoa es va fer fort gràcies al domini en el joc interior de Rozitis i els bascos van aconseguir anar-se’n al final del primer quart amb una renda de dos punts (16-18). Mal menor després del mal inici.

El bahamià no va poder disputar el partit per molèsties, encara que sí que ho va fer Santa Ana

Però l’arrancada del segon quart va tornar el Força Lleida a les males sensacions i a permetre les cistelles fàcils. Serna va haver d’aturar el matx i només havien passat 1:36 (16-23). Va entrar Sierra a pista però els visitants van completar un parcial de sortida de 0-8 que va contrarestar Shaquille, que va començar a entrar en calor. Stutz va posar el seu gra de sorra i Chapela, amb el primer triple del Força Lleida en tot el partit, va provocar que Nicola aturés l’encontre. Però els de negre estaven en els seus millors minuts i Shaquille es va encarregar de tancar un parcial de 9-0 i establir el 27-29. Murphy va acabar amb l’eufòria amb un triple. Malgrat el cop, els de Serna van continuar amb el seu bon moment i Santa Ana, que va ser perjudicat pels col·legiats de forma continuada, va anotar un triple per posar el Força Lleida al davant després de molta estona (34-33). Nou temps de Nicola i lleugera reacció que va permetre el 37-37 al descans.

Intercanvi de cops per obrir el tercer quart, que es va veure frenat per una antiesportiva de Shaquille sobre Murphy, que va haver d’abandonar la pista després d’un fort cop. Aquesta aturada, amb el 41-44, no va sentar gens bé als visitants, que van veure com el Força Lleida prenia la iniciativa i els àrbitres començaven a cobrar-se les faltes que no havien assenyalat en la primera meitat. L’encert de Stutz va permetre capgirar el marcador (47-44), però el Gipuzkoa en dos accions el va deixar sentenciat i dos triples d’Oroz i Dee, a més d’una nova cistella del primer van fer aturar el duel a Serna amb el 47-52. Faltaven 2:50 per al final del tercer quart i hi va haver una altra reacció local per arribar a l’últim quart amb totes les opcions de tombar un dels líders de la competició (53-54).

Shaquille va tornar a posar els seus al davant tot just iniciar-se l’últim quart, va respondre Dee amb la seua qualitat individual i Nicola va aturar el partit a falta de 6:32 després d’una altra esmaixada del bahamià (57-58). Els seus jugadors necessitaven descansar a causa de l’escassa rotació. Nou intercanvi de cops, però més sensació de nervis al Força Lleida, que va entrar als últims tres minuts amb un desavantatge de 5 punts (59-64). Tocava remar i molt. Tot just sortir de l’aturada de Serna, esmaixada de Solazzo i un altre més del tècnic lleidatà, desesperat perquè una altra vegada es quedava sense temps. Quedaven 2:22 i el marcador ja estava decantat a favor dels bascos (59-66) i en el pitjor moment. Van intentar els lleidatans reduir diferències, però no hi va haver encert des de la línia exterior i els minuts anaven passant. Chapela va anotar un triple esperançador a falta de 32 segons (64-68). Era el quart de l’equip en tot el partit. Uriz, que va colpejar a Sierra després de rebre una falta, va sentenciar des de la línia de tirs lliures. Millora notable, però no suficient com per poder guanyar el Gipuzkoa.