ELS DETALLS

Victòria poc lluïda

El Barça tapa el seu mal joc sumant els tres punts, després de remuntar el partit al cuer de Primera || Luis Suárez i Arturo Vidal salven els mobles a l’equip blaugrana, que mai es va sentir còmode, però que mantindrà el liderat una jornada més

Luis Suárez, Ansu Fati, Dembélé i Vidal celebren el gol del xilè.

Luis Suárez, Ansu Fati, Dembélé i Vidal celebren el gol del xilè.EFE

El FC Barcelona va sumar els tres punts en la visita a Butarque (1-2) gràcies a dos gols a pilota parada a la segona part, obra de Luis Suárez i Arturo Vidal, en un duel pobre dels blaugranes. El liderat seguirà en mans d’un Barça que guanya, però no enamora. Aquesta va ser la conclusió de la pírrica victòria al sud de Madrid. El context no ajudava després de l’aturada FIFA i la fam del seu rival, encara que la segona part va sobrar i n’hi va haver prou perquè s’emportessin una victòria urgent abans d’enfrontar-se al Dortmund a Champions.

L’equip de Valverde va sortir sense patró i amb un centre del camp improvisat que va patir contra el mur de formigó que va construir Javier Aguirre. A més dels cinc de defenses, Rubén Pérez –que va tornar després de dos mesos lesionat– va ser un més buidant aigua. El Barça va tenir un domini estèril i va pagar molt aviat la indecisió. Roque Mesa va entregar la pilota a En-Nesyri, que va fer màgia a la vora de l’àrea. El marroquí, que arribava a la cita després de marcar amb la selecció, va avançar el Leganés amb un bon gol que va superar Ter Stegen pel mateix escaire. L’efecte Aguirre començava a tenir resultat, sobretot per la inacció de l’oponent. El Barça es va quedar noquejat i va acusar el seu pitjor moment del duel, només il·luminat per De Jong, i patint per la fragilitat dels laterals. A partir del minut 25, el Leganés va cedir la iniciativa i els de Valverde van veure la llum en sengles oportunitats de Luis Suárez. L’uruguaià va perdonar un mà a mà, molt ben salvat per Cuéllar, i tot seguit va fer estirar-se l’extremeny en un cop de cap que va buscar el pal llarg. Al Leganés se li va fer llarga la primera meitat.

La segona part ho va canviar tot. A falta de joc, amb Messi retardat i Griezmann sense presència, l’empat dels blaugranes va arribar a pilota parada. Va avisar primer Piqué amb una rematada al pal i cinc minuts després, en una falta, Leo va trobar Suárez, que va rematar sense oposició al cor de l’àrea i va portar la lògica al marcador. La remuntada del Barça era qüestió de temps. Valverde se’n va adonar i va poblar el centre del camp encara a risc de perdre De Jong, el seu millor home.

Rakitic i Vidal van donar més força i més ordre. De fet, el xilè va ser qui va salvar els mobles d’un Barça que va trobar la fortuna en una altra jugada a pilota parada, on més va patir el Leganés. Vidal va rematar en fora de joc en un córner, però la pilota va venir de Rubén Pérez i l’àrbitre, després de consultar amb el VAR, va decidir donar validesa a la diana. Els d’Aguirre no van poder canviar el registre, van jugar a remolc dels blaugranes tota la segona meitat, tot i que van transmetre la sensació de poder haver fet una mica més per contenir un Barça que ni de bon tros no és a prop de la seua millor versió. No hi va haver atansaments amb perill per a l’empat i, en canvi, Cuéllar va salvar l’1-3. El Barça seguirà líder, però no sense haver patit per imposar-se al cuer i sense mostrar un joc convincent.