ELS DETALLS

Dur càstig per al Llista

L’equip lleidatà va aguantar el Barcelona durant la primera part, però a la segona va tirar el partit en 3 minuts || Lluís Tomàs va ser el millor jugador i va acabar amb els júniors Duch i Sergi Folguera en pista

Albert Folguera dóna instruccions als jugadors.

Albert Folguera dóna instruccions als jugadors.CARLES MIRANDA

Albert Folguera es va mostrar disgustat després del partit perquè els jugadors van abaixar els braços durant la segona part. “És una llàstima. Hem competit bé durant 35 minuts i en tres minuts ens han pintat la cara”, va lamentar el tècnic.

Va admetre que la derrota “fa mal, perquè competir davant d’aquesta gent costa molt i hi ha hagut moments en què ho hem fet molt bé encara que, evidentment, també n’hi ha hagut altres en els quals no ho hem fet bé. La sensació és que ens han passat per sobre, que ens han humiliat. Ens han fet mal aquells tres minuts, perquè ens hem despistat tremendament. Sabíem que podia passar, sabem contra qui estem jugant i em queixo que m’hauria agradat competir fins al final”.

Folguera es va queixar de l’actitud després del 0-3. “Estem calents i quan veiem que se’n van de dos o tres gols, ja està... surt el pitjor de nosaltres, tot són males cares. Ens pensem que guanyarem, quan ja sabem que ni guanyarem ni empatarem. I si això no ho tens clar és quan te’n fiquen sis. Busquem excuses en tot i el que hem de fer és ser més equip, ajudar-nos i parlar més”.

L’entrenador va afegir també que “som millor equip del que ens pensem”, valorant que “em preocupa més el joc i aquestes coses que comentem, que la classificació en què ens trobem”.

El Lleida Llista va patir ahir un dur càstig davant del Barcelona (0-6), en un partit en què l’equip lleidatà va mostrar dos cares. A la primera part va contenir molt bé els blaugranes, però a la segona va abaixar els braços després d’encaixar el 0-3 i va tirar el partit en tres minuts fatídics que el van condemnar a una golejada excessiva. El Llista encadena tres derrotes i descendeix a la novena posició a la taula.

Sorprendre un equip de la talla del Barcelona no és gens fàcil. Una gesta així exigeix concentració màxima durant els 50 minuts i cometre els mínims errors possibles, perquè els blaugranes castiguen qualsevol badada. Si a més l’equip es rendeix, el rival es converteix en una piconadora que se l’emporta.

I això és el que va fer ahir el Llista a la segona part, rendir-se. L’equip d’Albert Folguera va firmar una excel·lent primera meitat, en la qual el domini el va tenir el Barça, però els lleidatans li van discutir el marcador i van tenir ocasions com per merèixer un resultat millor que el 0-1 amb el qual els contendents es van retirar als vestidors.

El Llista el va aguantar 21 minuts el Barcelona i va tenir en Lluís Tomàs una muralla insuperable. El porter de Tremp va ser el millor jugador de l’equip i va firmar 35 parades que van evitar un marcador més voluminós. El Barça va aconseguir el control del duel des del principi, però el Llista va jugar molt ordenat, es va defensar molt bé i hauria pogut avançar-se al marcador en una rematada d’Andreu Tomàs als 10 minuts. El tècnic blaugrana, Eduard Castro, no va dubtar a fer rotacions contínues per mantenir el fort ritme que li havia donat al partit.

Semblava que el Llista podia arribar al descans amb el marcador igualat, però al minut 21, Helder Nunes no va malgastar un error local en defensa i va firmar el 0-1. El gol no va afectar els lleidatans, que van tenir la millor ocasió en una rematada que Sergi Folguera va estavellar al pal al minut 22. El Llista es va retirar a vestidors amb 0-1, però donant molt bona imatge i obligant el Barcelona a esforçar-se al màxim.

A la represa semblava que l’equip lleidatà podia mantenir el nivell, però la solidesa va començar a esquerdar-se amb el 0-2 que Ignacio Alabart va marcar als tres minuts de la represa, el 28. I tot es va trencar definitivament al minut 33 amb el 0-3. Joao Rodrigues va superar Lluís Tomàs i el gol va afectar els lleidatans, que van abaixar la intensitat i es van veure atropellats en els tres minuts següents. En el 36 els àrbitres van assenyalar penal contra el Llista, Lluis Tomàs el va parar a Joao Rodriguez, però aquest a l’acció següent va firmar el 0-4 i, un minut més tard, va fer el 0-5 (37’).

Faltaven una mica més de 12 minuts per al final i l’encontre ja estava liquidat, amb el risc per al Llista d’encaixar una golejada vergonyant. Albert Folguera va demanar temps per despertar els seus jugadors i, almenys, evitar una golejada encara més escandalosa.

Es tractava ara d’arribar al final del matx amb els mínims danys possibles. El Barcelona tampoc va pressionar més del necessari i Folguera va aprofitar la situació per donar minuts als júniors Sergi Duch i Sergi Folguera.

El Llista va buscar almenys un gol, sense fortuna, i tampoc el va aconseguir Andreu Tomàs en el minut 45, quan va llançar un penal que va aturar el veterà Aitor Egurrola. A més a més, a l’acció següent, els blaugranes van marcar el definitiu 0-6, en una acció individual de Pau Bargalló. El Llista es juga en les tres pròximes jornades la classificació per a la Copa del Rei. Visitarà el Noia la pròxima jornada, després rebrà el Palafrugell i acabarà a la pista del Calafell.