SEGRE

COPA DAVIS FINAL

Espanya s'endú la sisena Davis

Roberto Bautista i Rafa Nadal guanyen els respectius partits de la final contra Canadà i segellen el títol vuit anys després || El balear ha vençut els 8 duels que ha disputat a la Caja Mágica

Els jugadors de l’equip espanyol després de rebre el trofeu, conegut com l’enciamera, que els acredita com a guanyadors de la Copa Davis.

Els jugadors de l’equip espanyol després de rebre el trofeu, conegut com l’enciamera, que els acredita com a guanyadors de la Copa Davis.EFE / JUANJO MARTÍN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya guanya la Copa Davis per sisena vegada, gràcies a les victòries de Rafa Nadal i Roberto Bautista sobre els canadencs Denis Shapovalov i Félix Auger-Aliassime, en una final a la Caja Mágica que serà recordada per l’empenta del jugador balear, capaç de guanyar tots els partits en què va participar: vuit. Rafa Nadal va rematar el triomf al vèncer Shapovalov per 6-3 i 7-6, en què va sumar el segon i definitiu punt, després que Bautista derrotés Auger-Aliassime (7-6 i 6-3), dirigint la mirada al cel recordant el seu pare, que va morir dijous passat.

El nou format de la Copa Davis, ideat per Gerard Piqué, ha tingut nom propi: Rafa Nadal. El número 1 del món, de 33 anys, ha acabat la temporada en aquest lloc per cinquena vegada, després de guanyar dos títols del Grand Slam, i ha tingut prou força per dur l’equip de Sergio Bruguera cap a la victòria. Nadal va salvar tres eliminatòries –contra Rússia, Argentina i Gran Bretanya– amb el seu concurs al doble, per arribar a la final, la desena d’Espanya. Va firmar vuit victòries al barri de San Fermín. Cinc en individuals, sense perdre un sol set, i tres de dobles, dos dels quals amb Marcel Granollers i un amb Feliciano López, en què va cedir una sola mànega.

En la lluita pel títol, contra un Canadà que va presentar com a opcions Shapovalov, de 20 anys, i Auger-Aliassime, de 18, els espanyols no van cedir. Malgrat que feia dos nits seguides que es posaven al llit gairebé a les 4.30 de la matinada, Nadal va desplegar un brillant joc al primer set, en què va matar amb el seu drive, va cometre només cinc errors no forçats i va apuntar-se la mànega en 35 minuts.

Al segon, Nadal va necessitar tres boles de partit, salvant un punt de set de Shapovalov, que va acabar amb una fallada a la xarxa l’intent de prolongar el partit. Abans, la solidesa i l’experiència de Bautista es va imposar a la joventut i puixança d’Auger-Aliassime per sumar el primer punt i començar la festa. En el primer duel entre els dos, va prevaler la consistència i Bautista va sortir airós davant la potència del tenista de Mont-real.

Els jugadors de l’equip espanyol després de rebre el trofeu, conegut com l’enciamera, que els acredita com a guanyadors de la Copa Davis.

Els jugadors de l’equip espanyol després de rebre el trofeu, conegut com l’enciamera, que els acredita com a guanyadors de la Copa Davis.EFE / JUANJO MARTÍN

tracking