ELS DETALLS

Triomf de gegant de l'AEM, que remunta de forma èpica el Racing

L’AEM remunta de forma èpica al Racing després d’anar perdent per 0-2 amb un gol d’Uri a l’afegit || Les lleidatanes es mantenen inexpugnables a casa amb sis triomfs en sis partits, fan un gran pas cap a la permanència i sotgen els primers llocs

Júlia Miró prova de superar Sonia per la seua banda, ahir al partit.

Júlia Miró prova de superar Sonia per la seua banda, ahir al partit.CARLES MIRANDA

Deia Gandhi que un esforç total és una victòria completa. L’AEM, entossudit a superar jornada rere jornada els seus límits, va oferir ahir un nou capítol de la seua gesta a Segona divisió. Va ser en gran, una altra vegada, abonat a la remuntada com fa dos setmanes amb el Madrid B, i amb una nova dosi d’èpica que va fer esclatar el Recasens. Un esclat en el qual es reflecteix el tenaç i incansable treball de tota una entitat. Ja havien passat 90 minuts, però els tres segons que va durar la paràbola que va descriure la pilota disparada de les botes d’Uri van ser els més llargs del partit. L’esfèric, finalment, depassava la línia de gol i certificava una nova remuntada. Del 0-2 al 3-2 per fer un gran salt cap a la permanència i assaltar la zona noble trepitjant les empremtes de l’Athletic B, nou líder.

L’AEM no va començar bé. Hisui va evitar un ensurt prematur sortint al tall als dos minuts, però als set va arribar el primer cop. Una sacada de banda a l’altura de la frontal era mal rebutjada per la línia defensiva i Yami rematava des del cor de l’àrea i superava per alt Noèlia (0-1). No estaven còmodes les blaves, que acumulaven desencerts i imprecisions que, lluny de poder empatar el xoc, amenaçaven amb un segon gol càntabre. Aquest va arribar passada la mitja hora. Un nou error en l’entrega deixava Ali Ruiz amb via lliure davant de Noèlia. La portera va parar el primer tret de la santanderina, però el rebuig va caure als peus d’Ali novament i no va perdonar (0-2). L’AEM estava tocat, però Natàlia es va encarregar de cosir la ferida sense temps perquè s’eixamplés. Barreira enviava un obús repel·lit entre Paola i el travesser i Natàlia, sempre atenta, s’internava a l’àrea per retallar distàncies de cap (1-2). Després del descans, Lamesa va jugar la carta d’Inés i Andrea Gómez. Especialment la joveníssima Andrea, amb la seua llum encegadora, va tornar la brillantor a l’AEM quan més falta li feia. Van ser els millors minuts de les lleidatanes, que van combinar sense parar fins a trobar l’empat. Va ser un golàs. Inés penjava a l’àrea i Pixu, després d’un dríbling, disparava amb totes les seues forces per batre Paola (2-2).

Amb l’empat, el duel es va tornar tosc, tot i que l’AEM no va abandonar la pilota alhora que va millorar la solidesa a darrere amb Iris, que va passar a la rereguarda, com a principal baluard. Quedava l’afegit. En un dels desplaçaments d’Iris, Anna Oriach Uri, acabada d’ingressar al camp, agafava velocitat i amb un toc suau posava la seua firma a una remuntada celebrada a bombo i platerets. El premi més que merescut a les gegants que mai deixen de creure.