SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

Detenen nou persones per la manipulació de partits

Pichu Atienza, jugador del Saragossa, i Agustín Lasaosa, entre els arrestats

Agustín Lasaosa, en una imatge d’arxiu.

Agustín Lasaosa, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir ahir nou persones, entre elles diversos jugadors de futbol i l’expresident de l’Osca Agustín Lasaosa, en una nova fase de l’operació Oikos contra la manipulació de partits que ja al maig es va saldar amb deu arrestats.

Entre els detinguts en aquesta operació, decretada pel jutjat d’instrucció número 5 d’Osca, es troba el jugador del Saragossa Pichu Atienza, que va ser detingut al seu domicili. Agustín Lasaosa va ser jugador i director tècnic de la Unió Esportiva Lleida.

Els nou detinguts estan acusats de delictes de corrupció entre particulars, administració deslleial i blanqueig de capitals. També van ser detinguts el cap del servei mèdic de l’Osca, Juan Carlos Galindo Lanuza; Íñigo López, exjugador del Deportivo de la Corunya, Osca i Granada, entre d’altres; l’exdirector financer del club oscenc Carlos Laguna; Jesús Sanagustín, empresari oscenc de la constructora Pryobra 2010 SL; Aritz López Garay, vinculat al Reus, i el representant Rodrigo Fernández. El novè detingut és Jacobo Sanz, que actualment juga a l’equip kuwaitià Al-Qadsia.

Alguns dels detinguts, com Lasaosa o Galindo, ja van ser arrestats al maig amb vuit persones més, majoritàriament futbolistes, involucrades en les irregularitats detectades en el partit que van disputar l’Osca i el Nàstic de Tarragona i la seua relació amb les apostes esportives.

Fonts de la investigació van explicar que a partir de la documentació confiscada a la seu de l’Osca fa sis mesos, entre la qual figuren fulls manuscrits amb l’operativa de recaptació, repartiment, devolució i entrega de fons per a la manipulació, els agents han descobert que el 4 de juny del 2017 l’Osca va pagar a jugadors del Reus perquè guanyessin el Valladolid. Aquest matx, que finalment va guanyar el Reus, permetia a l’Osca accedir a l’última plaça de play-off a Primera.

Segons les investigacions, diferents persones, tant físiques com jurídiques, relacionades directament o indirectament amb l’Osca, van avançar pagaments en metàl·lic a futbolistes del Reus el juny del 2017. En els mesos següents, el club oscenc va saldar el deute amb els prestadors.

L’operació Oikos va tenir origen en una denúncia de la Lliga el maig del 2018 per les presumptes irregularitats en un partit entre l’Osca i el Nàstic de Tarragona i la seua relació amb les apostes esportives.

tracking