SEGRE

DEPORTES

Valverde: "Se'ns exigeix guanyar i donar una lliçó de futbol"

Valverde, molest per les crítiques a l’equip, reconeix que “cal millorar”

Ernesto Valverde, ahir a l’entrar a la sala de premsa.

Ernesto Valverde, ahir a l’entrar a la sala de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador del FC Barcelona, Ernesto Valverde, va comentar ahir amb referència al recent joc de l’equip, que no té vistositat i poder en atac, que no s’ha de posar el grup “al precipici” quan no surtin les coses redones, i va afegir que són líders en Lliga i Champions, competició aquesta última en la qual avui s’enfronten al Borussia Dortmund (Camp Nou, 21.00 hores/Movistar Liga de Campeones) i poden ser líders de grup.

Valverde té clar que hi ha una permanent exigència que envolta el club català. “Maror, aquí, n’hi haurà sempre, no ens enganyarem. Venim de guanyar un partit en el qual vam patir molt i ja sabem que aquí se’ns exigeix guanyar donant una lliçó de futbol en cada partit, i de vegades no ho aconseguim”, va afirmar.

En aquest sentit, va defensar que l’equip remuntés en l’últim compromís de lliga amb dos jugades a pilota aturada, “perquè si les vam tenir va ser perquè estàvem tota l’estona atacant” i també va recordar que els seus homes han tingut també algunes bones actuacions aquesta temporada.

“Està clar que hem de millorar quan pensem que no hem jugat un partit redó, però no s’ha de perdre la perspectiva. És difícil jugar a Leganés. Els rivals també juguen, no són allà per aplaudir-nos. També ens podem quedar amb els partits que sí que han estat redons, no només posar-nos al precipici pels que no ho són. Anem primers a la Lliga i a la Lliga de Campions i volem continuar sent-ho”, va dir.

“Qualsevol dels altres tres equips del grup es canviarien per nosaltres”, va recalcar Valverde, que confia en el suport del Camp Nou per aconseguir una victòria que converteixi la seua visita a Milà de l’última jornada en un pur tràmit.

El tècnic extremeny no podrà comptar amb Gerard Piqué, sancionat, i va deixar entreveure que Lenglet serà titular aquesta nit al costat del seu compatriota Samuel Umtiti. “No vaig voler arriscar a Leganés, però ahir [per dilluns] va fer l’entrenament complet i pensem que pot ser-hi. Samuel va fer l’altre dia un bon partit i també estem coberts amb la possibilitat de Todibo i Araujo”, va assenyalar.

També tornarà presumiblement a l’onze el centrecampista Arthur Melo, que està entrant i sortint de les convocatòries d’una forma certament desconcertant.

En aquest sentit, el tècnic del Barcelona va assegurar que no existeix cap problema amb

Arthur

, que “ha estat titular en força partits” i que no li passa “res que no li hagi passat a Rakitic o Aleñá”. Valverde també va voler donar caràcter de normalitat a les freqüents substitucions de Sergio Busquets. “Si el canvio molt deu ser perquè és titular”, va matisar respecte a la situació del migcampista del conjunt blaugrana.

El centrecampista del Barcelona Frenkie de Jong va admetre ahir que el conjunt blaugrana pot jugar “molt millor” del que ho està fent en aquest primer terç de la temporada, però va afirmar que ell gaudeix al seu nou equip i que en cap cas no es penedeix d’haver apostat pel club blaugrana. De Jong va admetre que “per descomptat” que el Barcelona pot jugar “molt millor” del que ho fa i que “treballa” per a això, però va voler desdramatitzar la situació actual.

“Sabem que podem millorar i hem parlat, entrenat i treballat molt per aconseguir-ho. Però tampoc no estem jugant tan malament com la gent pensa o diu. Demà [avui per al lector] crec que farem un gran partit i la gent podrà veure aquesta millora”, va manifestar.

“Jo sí que em diverteixo. No em penedeixo, en absolut, d’haver fitxat pel Barça, era un somni i estic molt content d’estar aquí”, va assegurar De Jong, que va destacar que la plantilla blaugrana compta “amb alguns dels millors centrecampistes” del món, dels quals aprèn cada dia, especialment de Sergio Busquets, que l’ha ajudat “moltíssim”.

D’altra banda, es va referir a la possibilitat que el seu company Lionel Messi guanyi la seua sisena Pilota d’Or la setmana vinent. “Per a mi, ho he dit moltes vegades, Messi és el millor jugador del món i mereix guanyar la Pilota d’Or. Ha fet un any fantàstic i tinc clar que és el número u”, va sentenciar el centrecampista.

Ernesto Valverde, ahir a l’entrar a la sala de premsa.

Ernesto Valverde, ahir a l’entrar a la sala de premsa.EFE

tracking