SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Luis Enrique: "Robert ha estat deslleial"

Luis Enrique diu que Moreno li va comunicar que volia dirigir la selecció a l’Eurocopa || “No vull ningú d’aquestes característiques”, afirma l’entrenador

Luis Rubiales, Luis Enrique i Francisco Molina, en la presentació del seleccionador.

Luis Rubiales, Luis Enrique i Francisco Molina, en la presentació del seleccionador.ÓSCAR J. BARROSO / AFP7 / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Enrique va assenyalar en l’acte de la seua nova presentació com a tècnic de la selecció espanyola que el seu excol·laborador i predecessor en el càrrec, el barceloní Robert Moreno, li va ser “deslleial” i va mostrar una “ambició desmesurada”. “L’únic responsable que Robert Moreno no sigui al meu staff sóc jo, ni el president ni el director esportiu. El desacord s’esdevé el 12 de setembre, l’únic dia que tinc contacte amb ell. Em truca, tinc una reunió a casa meua de 30 minuts, percebo que vol dirigir l’Eurocopa i després que si vull seria el meu segon entrenador. No és una sorpresa. Ho veia venir pels esdeveniments de les últimes setmanes”, va aclarir l’ex del Barça. “Entenc que ser seleccionador és la il·lusió de la seua vida, ha treballat molt per arribar a aquell moment, és ambiciós, però per a mi és deslleial. Jo mai ho faria i no vull ningú amb aquestes característiques al meu staff. L’ambició desmesurada no és una virtut. Entenc la seua posició però no la comparteixo, per això prenc aquesta decisió i li comunico que no el veig mai més com a segon i que estic fort, que tinc ganes de tornar a treballar però no sé quan ho faré perquè no sé si rebré ofertes”, va afegir l’entrenador. “A finals d’octubre tinc una reunió a Saragossa amb el president –Luis Rubiales– i Molina, em mostren interès per tornar i exposo el meu punt de vista. Em sento responsable i no estic orgullós de la manera en què ha acabat aquesta història”, va reblar Luis Enrique.

També va assenyalar que està molt il·lusionat i amb ganes d’afrontar l’Eurocopa 2020 i tancar el cicle amb el Mundial de Qatar 2022. El cos tècnic de la selecció absoluta es mantindrà i amb la sortida de Robert Moreno serà Jesús Casas el que ocupi el lloc de segon, la incorporació d’Aitor Unzué, fill de Juan Carlos, com a tercer i els habituals Rafel Pol de preparador físic i Joaquín Valdés com a psicòleg. Casas va coincidir amb Luis Enrique al Barça com a analista del filial.

“Ho estem portant com un procés natural”, va dir sobre la seua filla

Luis Enrique va explicar com la seua família ha intentat afrontar el dol després de la mort de la seua filla Xana. “Hem llegit moltes coses sobre el que és el dol i el que signifiquen aquest tipus de situacions que per desgràcia tots viurem, evidentment no en l’ordre que li ha tocat a la meua família. És curiós que tots sapiguem que perdrem éssers estimats al llarg de la nostra vida però hi ha molt poca informació sobre això. Hi ha molt de tabú. Molta por. És una pena que sigui així”, va dir. “Nosaltres ho estem portant com un procés natural, el que sentim com a família. Em sento molt orgullós de l’enteresa i de la fortalesa de tots”, va afegir. “Cada persona ho sent d’una manera. Hi ha gent que prefereix no treballar mai més. Hi ha gent que ha de treballar l’endemà. Hi ha gent que prefereix recordar la persona diàriament, hi ha gent que no”, va concloure el seleccionador.

tracking