SEGRE

PATINATGE SOBRE GEL COMPETICIÓ

Tòn Cónsul, al Mundial i a l'Europeu

L’aranès, després d’un any sense competir, obté amb Laura Barquero la mínima en el seu debut sènior

Laura Barquero i Tòn Cónsul, amb les medalles d’Almati.

Laura Barquero i Tòn Cónsul, amb les medalles d’Almati.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tòn Cónsul torna a somriure. Després de gairebé un any sense competir, el patinador aranès, que des de l’agost té la madrilenya Laura Barquero com a nova parella de ball, ja ha aconseguit la mínima per participar en els campionats d’Europa i del Món absoluts, tant en el programa curt com en el llarg, en la seua primera temporada a la categoria sènior. El duo va aconseguir el doble passaport al ser medalla de plata en el Denis Ten Memorial Challenge disputat a l’octubre a Almati (Kazakhstan), un resultat inesperat per l’escàs temps que porten entrenant-se. “Ens van sorprendre els resultats perquè amb tan poc temps entrenant-nos no esperàvem aconseguir-ho tan ràpid. Sabia que estàvem entrenant-nos bé i que la competició no tenia per què anar malament, però no amb els resultats que vam aconseguir”, va dir.

Cónsul, de 21 anys, va abandonar l’estiu del 2018 la concentració al Canadà per falta d’ajuts de la Federació Espanyola, que només sufragava algunes despeses en competicions. Després de dos anys sota les ordres de Bruno Marcotte, un dels millors entrenadors de parelles de patinatge sobre gel del món, se’n tornava a casa i sense parella esportiva, ja que la nord-americana Isabella Gámez va decidir quedar-se. Davant de la impossibilitat de trobar una altra companya ja amb la temporada iniciada, l’aranès es va centrar en els estudis (cursa segon d’Administració i Direcció d’Empresa). “Continuava entrenant-me a l’espera que m’arribés una oportunitat, però no me’n penedeixo perquè he pogut viure una experiència diferent que no havia viscut mai. No he progressat esportivament, però per a la meua vida ha estat important també conèixer la faceta universitària. Mai se m’ha passat pel cap deixar de patinar”, va asseverar. Cónsul i Barquero, que acaba de complir 18 anys, també han aconseguit aquest mes la medalla de bronze a la Copa Internacional IceLab celebrada a Bèrgam (Itàlia) i la quarta plaça a la Challenge de Varsòvia, competició en la qual es van enfrontar a moltes de les parelles amb qui rivalitzaran a l’Europeu, previst a la ciutat austríaca de Braz del 20 al 26 de gener, i el Mundial, fixat del 16 al 22 de març a Mont-real (Canadà). “Ens ha servit per calibrar el nivell en què estem i les sensacions són bones”, va dir.

Cónsul i Barquero van ser plata a Almati, aconseguint les mínimes, i bronze a la Copa IceLab de Bèrgam

Ara els seus reptes són aprendre en l’alta competició, on debuten aquest any, i pensant en reptes més elevats.

“Estem molt contents perquè en molt poc temps hem aconseguit moltes coses bones. Som dos persones molt treballadores i amb uns objectius molt clars, que són a llarg termini classificar-nos per als Jocs Olímpics. És un somni”, va dir l’aranès sobre el futur.

“El somni és ser en uns Jocs Olímpics” Amb 18 i 21 anys, Laura Barquero i Tòn Cónsul tenen un futur d’allò més prometedor, com ja han deixat constància després dels tres mesos en què han estat concentrats al centre d’alt rendiment de Bèrgam (Itàlia).

tracking