SEGRE

CICLISME BTT

De Vila-sana a Puerto Rico

El lleidatà Marc Tugues ha instruït tècnics d’aquell país per recuperar el nivell ciclista a l’illa || És instructor oficial de la Unió Ciclista Internacional

Marc Tugues, el setè dret per l’esquerra i sense casc, amb tècnics i corredors de Puerto Rico.

Marc Tugues, el setè dret per l’esquerra i sense casc, amb tècnics i corredors de Puerto Rico.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Tugues ha impartit recentment un curs a Puerto Rico per a la formació d’entrenadors, dins dels cursos que organitza la Unió Ciclista Internacional (UCI) per impulsar l’esport de la bicicleta en països on necessita incrementar el seu nivell de desenvolupament.

Tugues, director del Bike Parc de Vila-sana i entrenador internacional UCI de BMX, exerceix des de l’any passat aquesta nova etapa de formació que va iniciar a Tailàndia i que ha dut a terme periòdicament al continent asiàtic, l’Orient Mitjà i ara a Llatinoamèrica.

El mollerusenc ha estat durant una setmana a l’illa caribenya exercint d’instructor d’un curs coordinat pel programa Solidaritat Olímpica del COI i la mateixa UCI.

Les conseqüències del pas de l’huracà María el 2017 van ser devastadores i es van xifrar en 2.975 els morts directament o indirecta a conseqüència d’aquest cicló tropical. “Va afectar molt també l’esport en forma de retallades en inversions, i a més les instal·lacions van quedar molt afectades. Per això he transmès als tècnics porto-riquenys quin ha de ser el full de ruta per arribar a un nivell d’elit i perquè puguin promocionar més el ciclisme a nivell nacional”, explica Tugues.

El ciclista i entrenador UCI lleidatà va impartir les seues sessions de formació a la localitat de Salinas, a prop de la qual es troba el denominat Alberg Olímpic de Puerto Rico. Es tracta d’una macroinstal·lació on es concentren els equips porto-riquenys de diferents esports.

tracking