SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Tsunami Democràtic crida a mobilitzar-se el dia del clàssic

La plataforma independentista demana desplaçar-se a Barcelona el 18 de desembre

Messi s’interessa per Dembélé dimecres al caure aquest lesionat.

Messi s’interessa per Dembélé dimecres al caure aquest lesionat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tsunami Democràtic va anunciar ahir, en un comunicat divulgat a les xarxes socials, una “jornada de mobilització” el 18 de desembre amb motiu del clàssic del futbol espanyol entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, que es jugarà aquell dia al Camp Nou.

En un escarit comunicat, la plataforma “convida la ciutadania a reservar-se la data” del 18 de desembre i a “venir a la ciutat de Barcelona”, mentre que demana “confirmar l’assistència” a través d’una aplicació. Sol·licita després a “socis o aficionats amb l’entrada per al partit” que enviïn un missatge intern de conformació a través de l’aplicació de Tsunami Democràtic i assenyala finalment: “El 18, el clàssic el jugarem tots.”

Sol·licita als que tinguin descarregada la seua aplicació reservar-se la data i confirmar l’assistència

El francès no tornarà fins al febrer i fins ara només ha jugat vuit partits aquesta temporada

El 21 de novembre passat, aquesta plataforma va difondre un altre comunicat en el qual reclamava al Barcelona que permetés l’exhibició d’una pancarta amb el lema “Spain, sit and talk” (Espanya, asseu-te i parla) durant el clàssic. En un comunicat, Tsunami Democràtic demanava tant al Barcelona com al Madrid que s’“impliquin” per fer “evident” durant el partit el moment d’“anormalitat política”.

Poc després, tanmateix, va precisar que no proposava “l’exhibició d’una pancarta, sinó fer evident, a les grades del camp, la situació d’excepcionalitat” que viu Catalunya.

La plataforma Tsunami Democràtic ha organitzat algunes de les protestes més seguides després de la sentència del procés. El clàssic s’havia d’haver jugat el 26 d’octubre, però va ser ajornat al 18 de desembre per evitar problemes amb els actes de protesta.

tracking