SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Duel exigent per al Lleida

Visita avui l’Andorra (12.00) en una autèntica prova de foc davant d’un rival directe en la seua lluita pel ‘play-off’ d’ascens || Hi haurà un homenatge a Emili Vicente, extècnic dels dos clubs

Molo durant l’acció que li va comportar ser expulsat.

Molo durant l’acció que li va comportar ser expulsat.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de sumar un punt la passada jornada davant del Barcelona B, el Lleida afronta avui un nou examen de la màxima exigència en les seues aspiracions de mantenir-se en la zona de play-off. Visita l’Andorra (12.00), un rival directe en la lluita per l’ascens, que té només dos punts menys que els blaus. Abans de començar el partit hi haurà un homenatge a Emili Vicente, extècnic dels dos clubs que va morir el maig del 2017. El club andorrà entregarà la família d’Emili, la seua esposa Antònia i els seus fills Joan i Toni, els abonaments de la temporada 2019-2020, així com una samarreta firmada per la plantilla del primer equip. Toni Vicente és, precisament, un dels 20 jugadors que va convocar ahir Molo per afrontar aquest partit.

Molo no podrà asseure’s avui a la banqueta del Lleida, ja que complirà a Andorra el primer dels dos partits de sanció amb els quals ha estat sancionat, a causa de la seua expulsió de diumenge passat al Camp d’Esports. També és baixa per sanció Marc Trilles, expulsat igualment davant del Barcelona B, així com els lesionats Álex Felip i Bernat. A l’Andorra també afronta el duel amb baixes i el seu tècnic, Gabri, no pot comptar, per lesió, amb Moha Keita ni amb Fede Bessone.

En relació amb aquest matx, el tècnic andorrà, Gabri, explicava que “serà un partit bonic per veure i molt disputat”. “Els dos equips estem a la part alta separats per molt pocs punts. Cada setmana intentem ser forts a casa i de moment ho estem aconseguint. Guanyar a un rival directe com el Lleida seria molt important”, va valorar.

Molo, per la seua part, va explicar en la seua compareixença de divendres que tenia una especial preocupació per com s’adaptaria el seu equip a les baixes temperatures que s’esperen avui a Andorra, així com pel terreny de joc, de gespa artificial.

Quant al possible onze inicial seria el format per Pau Torres; José Ruiz, Soriano, Luso, Joan Oriol; Adri León; Cano, Marc Martínez, Joanet, Liberto; i Raúl. Completen la llista Víctor, Simic, Eneko, Alpha, Abel, Xemi, Eder, Sebi i Toni Vicente. D’aquests, dos es quedaran a la grada.

Retorn a Andorra trenta anys després

Fa trenta anys de l’última vegada que el Lleida va visitar l’Andorra en partit oficial. L’anterior ocasió va ser la temporada 1989-90, la primera completa de Mané a la banqueta blava i de l’ascens a Segona divisió A que, al cap de tres anys, es culminaria amb la tornada a Primera divisió. El partit es va jugar l’11 de març del 1990, amb derrota del Lleida per 1-0. El balanç en Lliga al Principat és d’una victòria, un empat i quatre derrotes. A banda de l’assenyalada, el Lleida va caure allà la temporada 1980-81 (1-0), 1982-83 (1-0) i 1983-84 (3-1). Va guanyar la 1985-86 (0-1) amb Manolo Buján com a entrenador tricolor, i va empatar la 1984-85 (2-2). El Lleida també ha jugat contra l’Andorra a la Copa de la Lliga, en un partit que va acabar en empat 1-1 la temporada 1983-84. Per tant, després de trenta anys, el Lleida tornarà a jugar avui un partit oficial a l’estranger, en un duel entre dos rivals que lluiten pel play-off d’ascens.

tracking