BÀSQUET LLIGA ACB

Pallissa de líder

El Barça guanya de 32 punts l’Iberostar Tenerife i atrapa el Madrid en el liderat després de la derrota a Saragossa || Va ser una victòria plàcida i sense resistència

Ante Tomic va ser un dels destacats del quadre blaugrana.

Ante Tomic va ser un dels destacats del quadre blaugrana.ACB PHOTO

El Barça va igualar el Reial Madrid al capdavant de la classificació al guanyar amb comoditat (103-71) l’Iberostar Tenerife i amb la desfeta dels blancs a Saragossa (84-67). El Tenerife no va oferir resistència davant d’un equip necessitat d’un triomf contundent per oblidar la desfeta contra el CSKA de Moscou a l’Eurolliga.

Va ser una victòria coral basada en l’encert en els triples i en l’absolut domini dels seus pivots en tots dos cèrcols, amb Ante Tomic com a màxim anotador amb 14 punts. El conjunt tinerfeny es va posar davant en els primers compassos del partit gràcies a l’encert de Tomasz Gielo, però el Barça va posar la directa i, amb un parcial de 13-2, va assolir una còmoda renda de deu punts. Ante Tomic va recuperar la faceta anotadora, que va continuar explotant en el segon quart, unint-se a l’encert de Kuric i Delaney des de la línia de tres.

La bona defensa va permetre als de Pesic tenir el partit controlat tothora i ampliar el seu avantatge fins als onze punts després d’un nou triple de Delaney. Així, el Barça se’n va anar al descans vuit a dalt (47-39). Els tinerfenys van intentar pressionar amb dos triples, però els blaugranes van reaccionar ràpid amb Mirotic destapant el pot de les essències en atac i Davies marcant el territori en defensa.

Un parcial de 15-0 a l’inici del tercer quart va posar el Barcelona 27 punts a dalt (90-63, min. 35) amb Kyle Kuric posant l’espectacle amb l’encert en el triple. El Barça va asfixiar els tinerfenys amb una intensitat defensiva que va mantenir fins a l’últim segon, cosa que el va portar a encaixar només 8 punts en l’últim quart. Pustovyi va posar el Barça en la màxima diferència (100-68) en els segons finals davant d’un rival entregat.

Per la seua part, el Joventut va guanyar a Badalona el Bilbao Bàsquet per 97-86.

la seu d’urgell

Les proves radiològiques a què s’ha sotmès la base del Cadí la Seu Yurena Díaz han descartat que pateixi una lesió òssia al genoll esquerre, que dissabte es va lesionar a l’inici de l’últim quart. La base canària, no obstant, se sotmetrà probablement avui a una ressonància magnètica per conèixer l’abast real de la lesió, si bé els pitjors auguris apunten que podria tenir afectats els lligaments creuats, la mateixa lesió que ja va patir fa tres anys quan militava al Campus Promete.

De totes maneres, Yurena serà baixa per al duel d’aquest dimecres a la pista del Peac Pécs, un partit en el qual està en joc el pas a la següent ronda de la Eurocup.

Quant a la Lliga, Perfumerías, Girona i València, el pròxim rival de les lleidatanes al Palau, van patir per guanyar els seus partits i segueixen a dalt de tot de la taula.

D’altra banda, a la LEB Or, l’ICG Força Lleida es manté empatat amb l’Almansa, que ahir va perdre a Gipuzkoa, i a una victòria del Castelló, que va caure a Granada.