SEGRE

AUTOMOBILISME GRAN PREMI D?ABU DHABI

Triomf per al campió

Els primers instants de la cursa, amb Hamilton al capdavant.

Els primers instants de la cursa, amb Hamilton al capdavant.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton va posar ahir la cirereta a una altra excel·lent temporada, a l’emportar-se a Abu Dhabi l’últim Gran Premi d’una temporada en què es va proclamar campió amb dos curses per disputar-se. El pilot anglès de Mercedes, que sortia des de la pole, va dominar la carrera amb mà de ferro, arribant a gaudir de gairebé quatre segons d’avantatge a les sis voltes.

La resta de calaixos de l’últim podi de la temporada els van ocupar l’holandès Max Verstappen (Xarxa Bull) i el monegasc Charles Leclerc (Ferrari), segon i tercer respectivament.

Hamilton no va donar opcions als rivals i a la sisena volta ja tenia quatre segons d’avantatge

Per la seua part, el madrileny Carlos Sainz va acabar desè després d’avançar en l’última volta l’alemany Nico Hulkenberg (Renault). Amb això, el de McLaren va aconseguir el punt necessari per assegurar-se el sisè lloc a la classificació general del campionat. Hamilton no va tenir problemes per defensar la seua posició de privilegi a la sortida, en la qual Leclerc va avançar Verstappen per col·locar-se segon. Amb el pas de les voltes, tanmateix, el campió va aconseguir escapar-se.

Al darrere, Sainz va remuntar dos posicions fins al setè lloc, mentre el finlandès Valtteri Bottas (Mercès), que sortia últim després del seu canvi de motor, iniciava la remuntada, i va accedir fins a la desena plaça en tan sols deu voltes. A l’equador de la prova, ja no quedava ningú capaç de discutir el triomf a Hamilton i la lluita va passar al segon lloc. A la volta 34 Verstappen va passar Leclerc i a poc a poc va anar desenganxant-se del del Principat. Mentrestant, al grup de Sainz, el madrileny era onzè a cinc segons de Hulkenberg a falta de 15 voltes, tot i que animat per ràdio pel seu equip va aconseguir superar-lo en l’última volta per arredonir la temporada de consolidació a la Fórmula 1.

tracking