SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

La sisena Pilota d'Or!

Messi és el jugador més premiat en la història d’aquest trofeu i supera Cristiano, amb el qual estava empatat a cinc || Segon va ser l’holandès del Liverpool Van Dijk i el portuguès, tercer

Leo Messi posa amb les sis Pilotes d’Or que ha conquerit en la seua brillant carrera.

Leo Messi posa amb les sis Pilotes d’Or que ha conquerit en la seua brillant carrera.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Messi va fer ahir història a París al convertir-se en el primer futbolista a guanyar sis vegades la Pilota d’Or, superant així els cinc guardons del portuguès Cristiano Ronaldo, amb el qual estava empatat.

El crac del Barcelona va confirmar tots els pronòstics que el situaven com a gran favorit al trofeu i es va imposar al davant del central neerlandès del Liverpool Virgil van Dijk, que va quedar segon, del mateix Ronaldo, tercer, i del davanter senegalès, també del Liverpool, Sadio Mané.

Va recordar el trofeu del 2009 i va dir ser conscient que “s’atansa el moment de la retirada”

“Fa deu anys vaig rebre la meua primera Pilota d’Or aquí a París. Tenia 22 anys i era impensable tot el que estava vivint. Deu anys després, em toca rebre el premi en un moment totalment diferent, amb la meua dona i els meus tres fills”, va dir Messi després de recollir el premi.

Va assegurar que és “conscient de l’edat” que té i va reconèixer que “es va atansant el moment de la retirada. Ara sembla que el temps voli i tot passa molt ràpid. Espero continuar gaudint del futbol, dels rivals, de la meua família i de tot el que em toqui viure”, va declarar. “En tot aquest temps mai he deixat de somiar, de continuar volent créixer, de voler continuar millorant i de continuar gaudint del futbol, que és el que estimo des que tenia un o dos anys, i Déu vulgui que em quedin diversos anys més.” Va agrair als seus companys i va qualificar el 2019 com “un any grandiós, més enllà de guanyar o perdre”. Messi recupera així un guardó que no conqueria des del 2015, després d’haver vist com en els anys anteriors Ronaldo, en dos ocasions, i Luka Modric, el 2018, s’imposaven en aquesta llista elaborada per la revista France Football i confeccionada amb els vots de 176 periodistes de tot el món. Les seues sis pilotes les ha guanyat el 2009, el 2010, el 2011, el 2012, el 2015 i el 2019. Messi confirma així el seu domini l’any 2019 després d’aconseguir també el The Best de la FIFA, encara que el defensor holandès es va imposar en els premis que atorga la UEFA. Acompanyat per la seua família i per la plana major del seu club, l’argentí va recollir el guardó amb un gran somriure al Teatre del Chatelet de mans de l’últim guardonat, el croat del Reial Madrid Luka Modric.

La Pilota d’Or femenina va ser per a la nord-americana Megan Rapinoe, mentre que la blaugrana Lieke Martens estava entre les finalistes. El premi al millor porter va ser per al brasiler Allison Becker (Liverpool) i el millor menor de 21 anys, Matthijs de Ligt (Juventus).

tracking