SEGRE

FUTBOL SALA PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

L'EF Ponent és segon en el seu debut a Primera divisió després de quedar tres anys seguits primeres a Segona

L’EF Ponent és segon en el seu debut a Primera divisió després de quedar tres anys seguits primeres a Segona || Van renunciar a pujar per falta de jugadores

Formació de l’Escopa de Ponent Femení, de Primera divisió.

Formació de l’Escopa de Ponent Femení, de Primera divisió.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant les tres últimes temporades l’EF Ponent es va proclamar campió de la Segona divisió de futbol sala femení. Després de renunciar a l’ascens després dels dos primers títols, la passada campanya, en què van tornar a proclamar-se campiones, van decidir assumir la nova categoria i, en aquesta, després de les vuit primeres jornades, van segones a la classificació amb 19 punts, a un del líder, el Vandellòs.

“Renunciàvem a l’ascens per falta de jugadores”, explica Andrea Bieto, una de les dotze futbolistes que integren aquest any l’equip i que tenen entre 20 i 30 anys. “Totes treballem o estudiem i algunes són mares”, explica. “Pujar era un problema per a moltes, que no podien compatibilitzar els partits amb les seues feines”, afegeix.

Un dels objectius del club que presideix Josep Albà és crear una escola femenina de futbol sala

Aquest any, per minimitzar els efectes, han fixat divendres com a dia de matx quan juguen a casa i han passat de dos dies d’entrenament a un. “Sí, teníem dos dies d’entrenament, però poques vegades hi érem totes, així que aquest any hem fixat només un entrenament, divendres a la nit, però ha de ser per una causa major que ens el perdem”, afegeix Andrea. “Als encontres ve molta gent a veure’ns.”

Amb tantes dificultats a superar, és la passió per practicar aquest esport la que els manté en actiu i Andrea admet que “costa trobar relleus”.

Per això, el club té el projecte de posar en marxa la pròxima temporada una Escola Femenina de Futbol Sala. “Serà la manera de donar continuïtat a l’equip”, explica Josep Albà, president del club. “Aquest projecte d’apostar pel futbol sala femení el vam començar fa 15 anys i volem formar jugadores i que tiri endavant.” L’EF Ponent té la seu a Seròs, encara que entre els vuitanta jugadors hi ha futbolistes d’Aitona, Massalcoreig, la Granja d’Escarp i Maials. “Hi ha poca població i aquest any no hem pogut fer equip cadet ni sènior masculí”, afegeix Albà.

tracking