SEGRE

FUTBOL ACTIVITATS

Xavier Estrada: "El VAR és una eina magnífica"

L’àrbitre lleidatà de Primera organitza la quarta edició de la seua ‘master class’

Xavier Estrada, Joan Talarn i Paco Cerdà, ahir durant la presentació de la ‘master class’.

Xavier Estrada, Joan Talarn i Paco Cerdà, ahir durant la presentació de la ‘master class’.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Xavier Estrada Fernández, distingit com el millor àrbitre de Primera divisió de la passada temporada, considera que ha estat un encert la implantació del VAR, encara que entén que continuï la polèmica en determinats casos. Estrada va presentar ahir a la Diputació de Lleida la quarta edició de la seua master class, que en aquesta ocasió està centrada en “Esport i benestar” i que constarà de quatre conferències que es desenvoluparan a l’Aula de Juntes de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL.

“El vídeo és tecnologia posada a les mans d’un àrbitre. El VAR és una eina magnífica”, va afirmar ahir durant la presentació de la master class, acte en el qual va estar acompanyat pel president de la Diputació, Joan Talarn, i pel diputat Paco Cerdà. Sobre el fet que el VAR no ha acabat amb les polèmiques, va comentar que “la gent no pot viure sense polèmiques. Alguns són capaços de mirar-se a si mateixos i veure el que han fet bé o el que no, però sempre és més fàcil assenyalar l’àrbitre”.

Va afegir que “hi ha jugadors que justifiquen les seues protestes en el fet que estan a 180 pulsacions. Nosaltres també ho estem i hem de prendre decisions en dècimes de segon. La veritat és que ara ens veuen més com a esportistes. Abans per un error et picaven tota la setmana”, va valorar.

Respecte a la master class, es desenvoluparà en quatre jornades. El 15 de gener Jesús Guillén oferirà la conferència “Bo per al cor, bo per al cervell. Et mous pel canvi?”. El 17 de gener Francesc Miralles parlarà sobre “La filosofia japonesa de la motivació”.

El dia 22 serà el torn de Sisco Abella, que parlarà sobre “Fumar és intel·ligent?”, i tancarà les jornades Rosa Miralles, que el 24 de gener parlarà sobre “Emocions i esport”. Les inscripcions són gratuïtes i poden formalitzar-se a través de la pàgina web del mateix Xavier Estrada Fernández.

L’objectiu de la masterclass és “posar sobre la taula qüestions com que l’esport aporta felicitat, entès com una aportació de valors i que fins i tot a la competició no tot ha d’associar-se amb guanyar. Competir també aporta aprenentatge”, va destacar.

tracking