SEGRE

BÀSQUET EUROCUP

Yurena, adéu a la temporada

La ressonància confirma que té una ruptura del lligament creuat del genoll esquerre, la mateixa lesió del 2016 || Estarà nou mesos de baixa i el club descarta fitxar immediatament

Yurena va haver de ser retirada de la pista en braços.

Yurena va haver de ser retirada de la pista en braços.AGUSTÍ PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pitjors auguris han acabat confirmant-se i Yurena Díaz ha dit adéu a la temporada. La base canària del Cadí la Seu haurà de passar pel quiròfan per solucionar la fractura del lligament creuat anterior del genoll esquerre que es va fer al partit de dissabte passat, la mateixa lesió que ja es va fer el 2016 quan militava al Campus Promete, amb el qual no va arribar a debutar, i va recalar la temporada següent al Cadí la Seu.

Yurena, que es va lesionar a l’inici de l’últim període davant del Gipuzkoa, serà intervinguda en els pròxims dies i s’estima un període de baixa de nou mesos. La canària, que compleix la tercera campanya al club de l’Alt Urgell, amb el qual aquest estiu va renovar per una temporada més una altra d’opcional, era actualment la segona màxima anotadora de l’equip després de Tinara Moore, amb unes estadístiques de 10,3 punts, 2,1 rebots, 2,6 assistències i 7,1 de valoració.

“És una baixa molt important perquè ha estat un dels pilars del Cadí aquests tres últims anys” Ha de guanyar i esperar que el Miskolc perdi per ser segon, o podria passar com a tercer

“Per a nosaltres és una baixa molt important perquè ha estat un dels pilars del Cadí aquests tres últims anys, la base del projecte”, va indicar Bernat Canut, que espera que totes les jugadores facin un pas endavant, especialment les joves. “Ara ens haurem de redistribuir els rols i totes les jugadores hauran de fer un pas endavant per fer front a aquesta baixa. Per a les jugadores joves no serà una oportunitat, sinó una responsabilitat per agafar més protagonisme”, va avisar.

El club no anirà immediatament al mercat per buscar una substituta i es dóna de marge fins a finals d’any per decidir-ho. “Ara mateix descarto totalment fitxar, no sé el que pensaré d’aquí a un mes, però confio en aquest grup i amb les que hi ha tirarem endavant. No vull portar cap estrangera per suplir la baixa de Yurena, només ho contemplaria en cas que fos una nacional”, va explicar l’entrenador.

Pep Ribes, director esportiu del club, també advoca per la calma. “De moment veurem com respon l’equip. Tenim jugadores que poden exercir aquest rol de base, com Sydney Wiese o Ariadna Pujol, i veurem com va tot i a finals d’any prendrem una decisió, ja que trobar ara una base de garanties al mercat és summament complicat, i les que hi ha es disparen de pressupost”, va apuntar.

tracking