Un Cadí històric

Accedeix a la següent ronda de l’EuroCup com a segon de grup després de guanyar el Pécs i aprofitar la derrota del Miskolc || Un parcial final de 0-14 decideix el partit

Irati Etxarri controla la pilota malgrat la pressió de l’hongaresa Fanni Szabo.

Irati Etxarri controla la pilota malgrat la pressió de l’hongaresa Fanni Szabo.PEAC PÉCS

El somni europeu del Cadí la Seu segueix viu després de la victòria (55-71) a la pista del Pécs, que permet a les lleidatanes acabar segones de grup a l’aprofitar la derrota del Miskolc a França (81-66) i classificar-se per a la següent ronda de l’EuroCup Femenina. El conjunt de l’Alt Urgell coneixerà avui el rival en aquesta eliminatòria a doble partit, una vegada es defineixin els 24 classificats i l’average ordeni els seus aparellaments.

No va ser un encontre gens fàcil per a l’equip de Bernat Canut, que va poder dedicar el pas de categoria a la lesionada Yurena Díaz. El Pécs, que estava eliminat, va plantar cara a tota hora i només va cedir després d’encaixar un parcial final de 0-14. Les hongareses van mostrar la seua millor versió durant els primers compassos, en què portaven el Cadí al límit i anotaven amb massa facilitat. La ucraïnesa Udodenko va ser imparable i el seu primer triple va posar el Pécs amb sis punts de marge (14-8). Les lleidatanes van saber reaccionar, mentre arrancaven els primers moviments a la banqueta, i van empatar el matx, moment que el tècnic local va aprofitar per sol·licitar el primer temps. Faltaven 2:50 per al final del primer quart, una cosa inusual, però les hongareses van seguir plantant cara, fins que Etxarri es va encarregar de posar el Cadí per primer cop al davant (16-18). Tanmateix, Udodenko va continuar amb el festival particular i Kaposi es va encarregar de tancar el primer acte amb un perillós 21-18 per a les locals. Peña i Nogic van sortir decidides a demostrar la qualitat superior del Cadí, van capgirar el marcador i van situar les lleidatanes amb quatre punts de diferència (21-25), però el Pécs va respondre en aquesta ocasió i poc després, quan Canut va haver d’aturar per primer cop el duel a falta de 5:26 per arribar al descans (27-28). Primer triple de Wiese i Etxarri, que es va encarregar de posar el Cadí 6 punts amunt. Temps per al Pécs amb el 29-35 i nova reacció de les hongareses amb un parcial de 6-0. Mals moments per a les de l’Alt Urgell, que van tornar a aturar el partit a escassos dos minuts per al descans. Bravard, una de les jugadores més perilloses del Pécs, va establir el 37-35, amb la qual cosa va capgirar l’electrònic de nou, però Bahí es va encarregar de tancar el segon acte amb la seua única cistella. A la represa, amb l’empat al marcador, el tercer quart va ser un autèntic duel d’errors. No hi havia manera d’anotar i Wiese no va acabar amb la sequera de les lleidatanes fins a arribar el tercer minut de joc. Davant de tant despropòsit, va ser el tècnic de les hongareses el que va aturar el matx i al Cadí se li va complicar el duel amb la tercera personal de Gustavsson. Moore va mantenir les lleidatanes al davant (41-43) abans d’una nova mostra de desencert, que va portar el Cadí a estar vora 4 minuts sense anotar. El millor és que el Pécs tampoc ho feia i que va ser capaç d’arribar a l’últim quart amb només tres punts de marge (48-45) després d’un triple de Szabo. El Cadí seguia estancat en els primers compassos de l’últim quart, fins que va aparèixer l’encert de Nogic des de la línia exterior. Dos triples consecutius de la sèrbia van ser el precedent de la sentència. Les lleidatanes afrontaven els últims tres minuts amb 5 punts amunt (55-60). El nerviosisme es va apoderar del Pécs, que no podia tornar a reduir diferències i les jugadores urgellenques no fallaven des de la línia de lliures. Pujol i Nogic van ser les encarregades d’establir el 55-65 i, per acabar de sentenciar el duel, els àrbitres van assenyalar una tècnica a la banqueta hongaresa, on hi havia Udodenko després de la cinquena falta. El Cadí va encarrilar el partit i amb un parcial de 0-14 va acabar tancant la classificació per a la següent fase, coneixedores ja que el Miskolc anava camí de la derrota a França.

“Hem tingut un segon temps més vertical”

Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, va manifestar que durant la primera meitat els va costar dominar el rival, però que a la segona “hem pogut ser molt més verticals per acabar emportant-nos el triomf”.