EL MILLOREL PITJOR

Triomf balsàmic

L’ICG Força Lleida, en l’estrena de Guàrdia com a substitut de Serna, aconsegueix acabar amb la mala ratxa || Gran tercer quart, que va ser determinant per superar el cuer

Jordi Guàrdia va debutar amb victòria a la banqueta lleidatana.

Jordi Guàrdia va debutar amb victòria a la banqueta lleidatana.POL PUERTAS

Per fi s’ha acabat el malson. L’ICG Força Lleida va posar ahir punt final a la mala ratxa de sis derrotes amb un solvent i treballat triomf sobre el cuer Marín (82-70), en la que va ser l’estrena de Jordi Guàrdia com a tècnic en substitució del cessat Jorge Serna. Un gran tercer quart davant dels gallecs va ser determinant perquè els lleidatans sumessin la quarta victòria de la temporada.

Un triple de Santa Ana va obrir els primers compassos, igualats fins que va arribar el segon encert exterior per als locals, aquesta vegada de Feliu. El Força Lleida firmava un 7-0 de parcial i se situava amb el 12-6 de sortida. Doorson frenava l’empenta, però Stutz, amb el seu primer triple establia una màxima diferència de 7 punts (15-8). Jordi Guàrdia va començar a moure banqueta, després del lapsus d’alinear dos centers al quintet inicial, i el Marín va anar creixent a poc a poc, a base d’individualitats. Lafuente i Noguerol es van intercanviar dos triples i els gallecs es van situar a només dos punts, fins que Doorson va tornar les taules al marcador i posteriorment va posar al davant els visitants (18-20). Fernando Sierra, des de la línia de tirs lliures, va ser el que va tancar el primer acte (20-20).

L’equip va passar d’encaixar 43 punts al descans a sols 27 en tota la segona meitat, una altra de les claus

El físic dels interiors del Marín va campar al seu aire en l’arrancada del segon quart i, després d’un triple de Badmus, els gallecs se’n van anar fins al 22-26. Va aparèixer llavors Stutz, que va començar a liderar l’equip. Un triple de Feliu i una espectacular cistella del nord-americà sota el cèrcol van provocar el primer temps mort per al Marín, després que encaixés un parcial de 8-1 (34-31). No van tardar els gallecs a tornar a capgirar l’electrònic, després d’un llançament exterior d’Orellano. El domini de Doorson a la pintura va fer que Guàrdia estrenés el compte de temps morts a falta de 2:03 per al descans (38-40). Reacció immediata amb dos triples de Feliu i Chapela, mentre que va ser Hernández, amb un altre tir exterior, el que va posar punt final a la primera meitat (44-43). Una estrena correcta en atac, però amb les mateixes carències en defensa.

Martí i Feliu es van encarregar de tornar a situar els 7 punts de marge (50-43), mentre que el Marín va sobreviure en aquests primers instants gràcies a Díaz. L’ala pivot de Belianes es va unir a la festa del triple per al 55-47, Shaquille es va inventar una gran encistellada i Feliu, amb una esmaixada, va fer que Javier Llorente aturés el matx amb el 59-49. Ni la tercera personal de Chapela va frenar el Força Lleida, que gràcies als seus minuts més dolços i una antiesportiva d’Orellano va aconseguir establir una màxima diferència de 14 punts (65-51). Els gallecs van reaccionar lleugerament, però Mbaye i Santa Ana es van encarregar de mantenir el domini i posar els 16 punts a dalt (72-56). Llàstima d’un 2+1 de Noguerol, que va tancar el tercer quart.

L’inici de l’últim va ser una tornada als malsons de les últimes jornades. Tres triples seguits de Noguerol i Díaz perquè el Marín es col·loqués a només quatre punts després d’un parcial acumulat de 0-12 (72-68). Guàrdia va demanar temps a falta de 8:17 per al final i Stutz, amb un altre llançament exterior, i Mbaye es van encarregar de calmar els ànims visitants. Faltaven 4:23 quan Javi Llorente va aturar l’encontre perquè els seus jugadors no eren capaços de reaccionar (77-68) i s’encadenava error rere error. Arribaven els instants decisius i Feliu s’encarregava de posar fi a la sequera. Onze a dalt. Al Marín se li acabaven les opcions, ja que portava més de sis minuts sense una cistella de camp i Llorente va tornar a demanar temps a falta d’1:41 i el 79-69 al marcador. La victòria del Força Lleida estava gairebé feta.

Els segons es van anar consumint i cap dels equips era capaç d’anotar, cosa que beneficiava els jugadors de Jordi Guàrdia. Finalment, esclat d’alegria al Barris Nord, amb la quarta victòria de la temporada i, sobretot, fi d’una mala ratxa que ha acabat costant-li el càrrec a Jorge Serna (82-70).