ELS DETALLS

El Barça i Messi ho broden

El Camp Nou va veure el millor partit de la temporada de l’equip, liderat per l’argentí, que va firmar un ‘hat-trick’ després d’oferir la sisena Pilota d’Or || Van marcar Griezmann i Suárez, aquest de superb cop de taló

Leo Messi posa amb els seus tres fills a la gespa del Camp Nou després d’oferir la sisena Pilota d’Or de la seua carrera a l’afició.EUROPA PRESS

El Barça va passar ahir per sobre (5-2) del Mallorca en un recital de futbol i gols comandat per Leo Messi, que va encomanar l’estat d’eufòria de la sisena Pilota d’Or amb un triplet. Els d’Ernesto Valverde van guardar el liderat (34 punts), empatats amb un Reial Madrid que havia guanyat al matí l’Espanyol, en un partit dels que se li exigeix al seu equip. El Barça va mossegar amb cada jugador, va pressionar i va moure amb velocitat, liderat per un Messi estel·lar, amb 12 gols ja en Lliga, pitxitxi després de perdre’s gairebé els primers dos mesos per lesió.

Va ser un d’aquests partits que millora la versió individual de cada jugador. El Camp Nou va gaudir del millor Griezmann, el millor Busquets i el millor De Jong de la temporada. El Mallorca va ser un joguet trencat, molt tancat i amb ajuts descoordinats que van permetre apuntar-se a la festa la segona línia blaugrana en una tremenda primera part. En un córner visitant, en què fins i tot hauria pogut arribar el gol, Ter Stegen va firmar la segona passada de gol aquesta temporada perquè Griezmann obrís el marcador als set minuts amb una subtil vaselina.

Reina va intervenir en dos rematades de cap de Busquets i Piqué abans i després d’intentar, sense èxit, evitar el primer de Messi, que va rebre d’esquena a la porteria, es va regirar a la frontal de l’àrea i va connectar un obús amb l’esquerra per fer el 2-0. S’agradava el Barça, amb les millors combinacions del trident, més l’ajuda de Sergi Roberto, De Jong i un Rakitic de nou titular. Quan més colpejava el Barça, el Mallorca va retallar amb el 2-1.

La primera jugada en camp rival dels de Vicente Moreno es va traduir en una passada entre centrals de Salva Sevilla i gol de Budimir, després de tocar la pilota a Lenglet que va despistar Ter Stegen. El tècnic visitant se les va tenir amb Messi a la banda, després d’una falta a l’argentí, i l’enuig del 10 el va fer mirar de nou a porteria amb una altra rosca per posar el 3-1.

Faltava Suárez, que ja s’havia estavellat amb el pal i amb Reina. L’uruguaià, a punt d’arribar al descans, va firmar una obra d’art al culminar amb un violent cop de taló després que De Jong, Messi, Griezmann, de nou de Jong i Sergi Roberto combinessin al primer toc.

Amb el duel sentenciat i el liderat assegurat una setmana més, el Barça va seguir dominant el xoc a la represa amb forta pressió i fam. Li va durar 20 minuts, abans d’aixecar el peu de l’accelerador, en què Griezmann va tenir la més clara, després d’una gran pujada de pilota de De Jong.

El Mallorca, amb un Kubo amb personalitat i qualitat sota els xiulets del que va ser el seu equip abans de fitxar pel Madrid, va reduir distàncies gràcies Budimir i a una mala sortida de Ter Stegen. El Barça continuava gaudint de més ocasions i també de la possessió, malgrat que Ter Stegen havia d’intervenir per impedir el tercer gol a tret del Chucho Hernández.

Però per si el partit encara no estava tancat, Messi es va encarregar de liquidar-lo quan faltaven set minuts, després de rebre dins de l’àrea una pilota de Suárez i col·locar-la a l’escaire esquerre. El 10 va començar la nit oferint al Camp Nou la sisena Pilota d’Or i la va acabar amb un triplet que el situa al capdavant de la taula de golejadors superant ja Benzema. Una altra actuació estel·lar del millor futbolista del planeta.