BÀSQUET LLIGA ACB

El Barça continua a dalt

Manté el pols pel liderat amb el Madrid al derrotar el Manresa en un complicat encontre || Els blaugranes van resoldre el matx durant la recta final

Pau Rivas porta la pilota davant de la pressió de William Magarity.

Pau Rivas porta la pilota davant de la pressió de William Magarity.EFE/SUSANNA SÁEZ

El Barça es va imposar al Manresa (75-84) en un partit en el qual els locals van jugar de tu a tu davant dels blaugranes, la superioritat física dels quals es va imposar en el tram final davant un equip ja esgotat. Els blaugranes es mantenen així a dalt, amb les 10 victòries que suma també el Madrid després de guanyar el Burgos. Els primers minuts van ser igualats. La direcció de Dani Pérez va donar dinamisme al Manresa, que en els primers compassos es va posar al davant. Un triple de Ribas i un 2+1 de Mirotic van avançar per primera vegada (7-9) el Barça. El joc del Manresa es va travar amb el canvi de base i va tenir més problemes per anotar. Tres accions de Toolson van permetre que els locals seguissin molt a prop del Barça (22-25). En el segon quart, Magarity va empatar amb un triple, però el Manresa va passar els pitjors minuts. Amb Sakho el joc interior es va ressentir i hi va haver superioritat visitant. Un triple de Mirotic va establir la màxima diferència del partit, de 12 punts (27-39). Els de Pedro Martínez van evitar ensorrar-se i gràcies a l’encert de Toolson i Dulkys, amb un triple in extremis, es van reenganxar (37-41). A la represa es va mantenir la igualtat. Una falta antiesportiva de Hanga va donar als locals l’oportunitat de sumar i una jugada de 2+1 de Kravish va tornar a empatar (48-48). Tomic, amb 13 punts en aquest quart, va ser vital per al Barça, que encara no podia trencar el partit (59-63). A l’inici de l’últim quart, dos triples i un 2+1 de Vaulet van permetre al Manresa encadenar 9 punts per somiar (68-65). Va ser llavors quan el desencert del Barça va desaparèixer. Un parcial de 4-17 en 5 minuts va deixar el Manresa descol·locat i va decidir el duel (72-82). Un triple de Dulkys va maquillar el marcador, que finalment no va reflectir la igualtat del partit durant 35 minuts (75-84).